2011.
június
30. 09:55

Nem fognak csökkenni a nyugdíjak

Réthelyi Miklós A nyugdíjjogosultság megállapításánál csak a munkavállalók által befizetett – és egyben megnövelt – járulékot vennék figyelembe a jövőben – írta egy internetes lap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által a kormány részére készített Nemzeti nyugdíj-politikai koncepcióról szóló előterjesztésre hivatkozva, amelyről a Magyar Nemzet számol be. Így a felbruttósítás után is mindenki a pénzénél marad.

A NEFMI által készített javaslat szerint a munkavállalói járulékbefizetéseket „valamely alkalmasan megválasztott mértékkel jelenértékűvé alakítanának”, és így írnák jóvá az egyéni számlán. A Pénzcentrum.hu ezt úgy értelmezte, hogy újraszámolnák az egyéni és a munkáltatói járulék nagyságát, így az öregségi nyugdíjra befizetett munkavállalói járulék körülbelül húsz százalék lenne, szemben a jelenlegi tízzel. A cikk szerint a munkáltató által ma befizetett járulék egy részét áttennék a munkavállaló bérébe, vagyis csökkenne a jelenleg 24 százalékos munkáltatói járulék mértéke. Ha a felbruttósítást nem lehetne megvalósítani, akkor a munkáltatók által befizetett hozzájárulás egy részét is jóváírnák az egyéni nyugdíjszámlákon.

Forrás: OrientPress

Vissza
2011.
június
29. 09:52

Nyögdíj lesz az állami

Nyögdíj lesz az állami Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj, s az így felhalmozott összeget lehetne örökölni - írja a Pénzcentrum.hu. Az egyéni nyugdíjjárulék mértéke a duplájára emelkedne.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART