2013.
január
29. 10:17

Nem hagyják nyugdíjaztatni magukat az orvosok

Címkék:
orvosi táska Az ombudsman és az esélyegyenlőségi hivatal közbenjárását kéri az egészségügyiek kényszernyugdíjazása ügyében a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa - tudta meg a Népszabadság.

A szervezet elnöke, Weltner János sebész főorvos a lapnak elmondta: kedden elküldik levelüket mindkét hivatalnak, miután a közalkalmazotti tanács tagjai is véleményezték az aggályokat megfogalmazó beadványt. Ebben azzal érvelnek, hogy az alaptörvényben pontosan le van írva, milyen típusú jogszabályokat lehet hozni, s abban a kormányhatározat nincs benne, valamint állítják: esélyegyenlőtlenséget okoz a nyugdíjtörvény év végi módosítása is. Ezért arra kérik az ombudsmant, forduljon az Alkotmánybírósághoz jogorvoslatért. A Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) és a Magyar Kórházszövetség vezetője azt mondta a lapnak, egyelőre várakozó állásponton vannak.

Forrás: MTI/Népszabadság

Vissza
2013.
január
21. 16:36

Az ombudsman szerint is veszélyben van a háziorvosi ellátás

Az ombudsman szerint is veszélyben van a háziorvosi ellátás Az ombudsman szerint az egészségügyi alapellátó tevékenység finanszírozása évek óta nem a valós ráfordítások és szükséges összegek figyelembevételével történik, és ez Szabó Máté szerint ellentétes a jogbiztonság elvével.
Tovább
2013.
január
24. 11:21

MSZP: vissza kell vonni a kényszernyugdíjazásról szóló döntést!

MSZP: vissza kell vonni a kényszernyugdíjazásról szóló döntést! Az MSZP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát, hogy azonnal vonja vissza a kényszernyugdíjazásról szóló döntést és rendezze megnyugtatóan az orvosok helyzetét.
Tovább
2013.
január
25. 00:54

Várjanak a nyugdíjas orvosok - ezt tanácsolja a kamara

Várjanak a nyugdíjas orvosok - ezt tanácsolja a kamara A Magyar Orvosi Kamara (MOK) mindenkinek azt tanácsolja, hogy a tovább-foglalkoztatására irányuló esetleges kérelmének aláírásával a lehetséges határidő végéig várjon. A MOK közleményében kiemelte: a nyugdíjkoron túl dolgozó orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak péntektől 15 napjuk van arra, hogy továbbfoglalkoztatásuk érdekében benyújtsák egyéni kérelmüket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART