2010.
március
02. 09:34

Nem indult könnyen az új jegyrendszer

Címkék:
volánbusz Tegnap óta senki sem utazhat jegy nélkül a MÁV és a Volán járatain: az ingyenesen közlekedőknek, főként a nyugdíjasoknak és a hat éven aluliaknak díjmentes regisztrációs jegyet kell váltaniuk.

Magyarországon 7,7 millióan utaznak kedvezménnyel. 300 millió forintba került a MÁV-Startnak a regisztrációs jegyhez szükséges rendszer

Szollár Domokos kormányszóvivő szerint az utazási szokásokat felmérő rendszer zökkenőmentesen indult.

A délelőtti utazóknak nagyjából a kétharmada nyugdíjas – mondta egy buszvezető az Árpád hídnál lévő pályaudvaron. A sofőr szerint a „nullás jegyek” kiadása miatt a menetidőt is nehezebb tartani, jobb a helyzet ott, ahol nem a buszon, hanem a jegyirodában előre megválthatják az utasok a jegyet. Egy másik sofőr szerint nem okozott komolyabb fennakadást a pluszmunka, a buszra szálló sor sem halad lassabban emiatt. Abban mindkét vezető egyetértett, hogy az emberek többsége tudott a változásról.

A fideszes Fónagy János közölte, ha kormányra kerülnek, eltörlik a regisztrációs jegyet, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint milliárdokba kerül, és csak bosszúságot okoz az új rendszer.

Forrás:metropol.hu

Vissza
2010.
február
28. 11:18

Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltani

Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltani Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltaniuk az ingyenesen utazóknak is. A kormány szerint a jegytípussal nyomon követhetővé válnak az utazások, s tervezhetőbbek lesznek a menetrendek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART