2012.
július
02. 11:10

Nem indult nyomozás az Arany Alkony ellen

Arany Alkony Az Arany Alkony Idősotthon két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A hírt közlő tévécsatorna feljelentést tett az ügyben, de a BRFK nem találta megalapozottnak az információkat, ezért nem indítottak nyomozást.

Nem indult nyomozás az Arany Alkony idősotthont ért vádak miatt. Az intézményt két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) június közepén azt közölte: az ügyben korábban feljelentéskiegészítést rendeltek el. "Az ennek során beszerzett adatok és információk nem alapozták meg büntetőeljárás elrendelését, ezért a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya a feljelentés elutasításáról rendelkezett" - tette hozzá a BRFK.

Május közepén a Hír TV Célpont című műsorában nyilatkozott az idősotthon két volt dolgozója, ezt követően a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az ügyben a csatorna feljelentést tett szándékos emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Az otthonokat működtető cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: mindez óriási riadalmat keltett az otthonokban lakó idősek és azok családtagjai körében; a felmérhetetlen anyagi és erkölcsi károk miatt jogászokkal vizsgáltatják az ügyben megjelent sajtóhíreket.

Forrás: MTI/Origo

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
május
19. 15:29

Arany Alkony-ügy: az igazság felé?

Arany Alkony-ügy: az igazság felé? Az Arany Alkony Idősotthonok lakói szerint nem igazak a médiában elhangzott, az intézmények munkatársait ért vádak; erről az érintettek képviselői, valamint az otthonok vezetői beszéltek - írja az Egészségkalauz.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART