2013.
január
23. 13:14

Nem költöttünk kevesebbet karácsonykor

Címkék:
húszezresek Nem költöttek kevesebbet a vásárlók karácsonyi ajándékra 2012 decemberében a bevásárlóközpontokban, mint a megelőző év hasonló időszakában - közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. Felmérésük szerint a legutóbbi karácsonyi időszakban 2011 hasonló időszakához képest 2-5 százalékkal több látogatójuk volt a magyarországi bevásárlóközpontoknak, a forgalomban viszont nem tapasztalak változást.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége szerint a magyar vevők továbbra is jobban hisznek a hagyományos vásárlásban, mint a virtuálisban: a magyar vásárlók 70 százaléka inkább üzletekben szerzi be a kigondolt ajándékot.

A szövetség felmérése szerint karácsonyi vásárláskor a legkeresettebb árucikk a számítástechnikai és egyéb műszaki áru volt, árértékben pedig jellemzően a kisebb összegű, legfeljebb 10 ezer forintos ajándékokat keresték a vásárlók.

Továbbra is népszerűek a vásárlási utalványok - emelte ki közleményében a bevásárlóközpontok szövetsége. Az év végén nőtt a vásárlási utalványok eladása, a teljes értékesítés 50 százaléka a erre az időszakra esik.

Gyalay-Korpos Gyula, az MBSZ elnöke a közleményben rámutat arra, hogy országos szinten 2013-tól 2015-ig három-négy bevásárlóközpont, nagyobb kereskedelmi létesítmény nyitása, építkezésének megkezdése várható. Magyarországon 1996-tól 2012-ig 119 bevásárlóközpont és 165 hipermarket létesült. Bevásárlóközpontok országosan 2 millió négyzetméteren, hipermarketek pedig csaknem 1,25 millió négyzetméteren létesültek.

Forrás: MTI

Vissza
2013.
január
18. 14:42

Kevesebb élelmiszerre többet költöttünk

Kevesebb élelmiszerre többet költöttünk Az élelmiszerek, illetve napicikkek forgalma az eladott árumennyiséget tekintve együttvéve 8 százalékkal csökkent 2007-től, miközben csaknem 700 milliárd forinttal többet hagytak az áruházak pénztáraiban a vásárlók - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART