2011.
október
15. 11:02

Nem lesz idő előtti öregségi nyugdíj

Réthelyi Miklós Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter benyújtotta pénteken a parlamentnek a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.

Ez egyebek mellett tartalmazza, hogy korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-től nem állapítható meg, az azt megelőzően megállapított ilyen öregségi nyugdíjakra a nyugdíj kezdő napján hatályos szabályokat kell alkalmazni.

 

Jövő év január 1-jétől – a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt összegben – öregségi nyugdíjként kell továbbfolyósítani az 1949-ben vagy azt megelőzően született személyeknek egyebek között az előrehozott öregségi nyugdíját, a
csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíját, a korkedvezményes nyugdíját, a bányásznyugdíjat, továbbá a korengedményes nyugdíjat.

Az 1954-ben vagy azt megelőzően született, szolgálati nyugdíjban részesülő személynek a szolgálati nyugdíj csökkentések nélkül, teljes összegében jár továbbra is.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
14. 11:55

A szolgálati nyugdíjasok adókedvezményt kaphatnak

A szolgálati nyugdíjasok adókedvezményt kaphatnak Egy, a kormány előtt lévő törvényjavaslat alapján 16 százalékos személyijövedelemadó-kedvezményt kapnának azok a szolgálati nyugdíjasok, akik tartalékosként visszatérnek a honvédség kötelékébe - mondta az InfoRádiónak Hende Csaba honvédelmi miniszter. A tartalékos állományt kétezerről nyolcezer fősre növeli a Honvédelmi Minisztérium a következő években.
Tovább
2011.
október
15. 07:14

Befagyasztják a nyugdíj értékét

Befagyasztják a nyugdíj értékét A jövőben csak az inflációtól tenné függővé a kormány a mindenkori éves nyugdíjemelés mértékét. A parlament honlapjára felkerült a 2012. évi költségvetést megalapozó salátatörvény, amiben számos törvényt módosítanak. Ezek egy jó része a bírságok megállapításával foglalkozik.
Tovább
2011.
október
15. 07:43

Kiss Péter: rosszul járnak a nyugdíjasok

Kiss Péter: rosszul járnak a nyugdíjasok Az MSZP társadalompolitikai kabinetjének vezetője úgy látja: elveszett a nyugdíjasok számára legfontosabb érték, a kiszámíthatóság.
Tovább
2011.
augusztus
22. 08:47

Vége a nyugdíjas munkahelyeknek

Vége a nyugdíjas munkahelyeknek Az egész életre szóló, megszakítások nélküli karrier egyre inkább eltűnőben van - legalábbis erre utal az, hogy egy friss felmérésében megkérdezett magyar munkavállalók majdnem kétharmada arra számít, a következő öt évben karriert vált.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART