2011.
szeptember
08. 16:57

Nem lesznek konténervárosok

Címkék:
konténerváros A belügyminiszter főtanácsadója, Samu Attila szerint a közmunkaprogram során nem felügyelik nyugdíjazott rendőrök a munkásokat és nincs szó konténervárosok felállításáról sem.

Samu Attila csütörtökön kijelentette: nem igaz, hogy nyugdíjból visszahívott rendőrök felügyelik a közmunkásokat és az sem, hogy a lakóhelyüktől távol dolgozókat konténervárosokban szállásolják el.

A tanácsadó szerint a kormány célja az, hogy az emberek a lakóhelyük közelében dolgozzanak, ám előfordulhat, hogy egyes programok esetében a közmunkásoknak távolabb kell utazniuk. Ez az idénymunkáknál is megszokott -tette hozzá Samu Attila.

Samu beszélt a nyolcórás munkaidőről is, mely a minisztérium mintaprogramjai esetében megvalósul, ám az önkormányzati közmunka esetében sokszor csak négyórás munkavégzésről van szó. A főtanácsadó szerint a kormány mindent megtesz a nyolcórás munkaidő általánossá tétele érdekében.

Forrás: Mandiner
 

Vissza
2011.
június
23. 19:08

Pintér: nem lesznek munkafelügyelők a nyugdíjas rendvédelmisek

Pintér: nem lesznek munkafelügyelők a nyugdíjas rendvédelmisek Senkit nem akarunk figyeltetni a nyugdíjas rendőrökkel - mondta Pintér Sándor csütörtökön egy budapesti sajtóbeszélgetésen; a belügyminisztert annak kapcsán kérdezték, hogy lapinformáció szerint a belügyi tárca által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül a munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék.
Tovább
2011.
július
21. 10:55

Pintér: senkit sem fogunk erőszakkal közmunkára kényszeríteni

Pintér: senkit sem fogunk erőszakkal közmunkára kényszeríteni Senkit sem fognak erőszakkal közmunkára kényszeríteni, a közfoglalkoztatásban pedig nemcsak volt rendőröket és más hivatásosokat fognak alkalmazni szervezőkként, hanem civil köztisztviselőket is - mondta a Népszabadságnak Pintér Sándor belügyminiszter.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART