2011.
március
04. 10:40

Nem nyúlnak a nyugdíjasok utazási kedvezményéhez

BKV Áfacsökkentéssel vagy a pályahasználati díj mérséklésével érné el a kormány, hogy az utazási kedvezmények felülvizsgálata után olcsóbb legyen a busz- és vonatközlekedés – mondta el a Hír Televízió kérdésére Völner Pál.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára megerősítette: a nyugdíjasok utazási kedvezményéhez nem nyúl a kormány.

- Az idősek utazási kedvezményén kívül az egész rendszerhez hozzá kell nyúlni. Természetesen ez nem ellentételezés nélkül történik, mert szeretnénk például a MÁV-jegyek árát csökkenteni – fogalmazott Völner. Mint az infrastruktúráért felelős államtitkár mondja, azzal, hogy a rendszerből kikerülnek a kedvezmények, több bevétel keletkezhet, de azok, akik kikerülnek a kedvezménykörből, olcsóbban vehetik meg a teljes árú jegyeket.

Forrás: HírTv

Vissza
2011.
február
27. 10:59

Kiderül, mihez mer hozzányúlni a kormány

Kiderül, mihez mer hozzányúlni a kormány Célkeresztbe kerülhet a nyugdíj, az utazási kedvezmény és a gyógyszerár támogatás is.
Tovább
2011.
március
01. 13:11

Matolcsyék kibontották Orbán csomagját

Matolcsyék kibontották Orbán csomagját A következő két évre tervezett kiigazítási csomagot kedd délelőtt ismertette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Navracsics Tibor. Látszólag sok konkrétum hangzott el, valójában azonban semmi érdemleges: a kormánytagok csak a kétéves reform ütemtervét sorolták el, a kiigazítás pénzügyi-költségvetési hatásairól egyetlen szó sem esett. A kormányfő ott volt a rendezvényen, de csak a zárt ülésen beszélt a csomagjáról.
Tovább
2010.
december
22. 08:57

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére"

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére" A miniszterelnök szerint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a gazdaságpolitikai elképzeléseket érintően "két különböző malomban őröl". Orbán Viktor kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában emellett arról is beszélt, hogy az évtized végénél hamarabb nem tűnik realitásnak az euróövezethez való csatlakozásunk. A kabinet munkájával elégedett a kormányfő.
Tovább
2011.
február
27. 19:25

Orbán: a nyugdíjrendszer működtetése állami feladat

Orbán: a nyugdíjrendszer működtetése állami feladat A nyugdíjrendszer működtetése az állam feladata, amit nem háríthat át az üzleti szférára - jelentette ki Orbán Viktor vasárnapi Facebook-bejegyzésében, amelyben ezúttal a nyugdíj témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART