2011.
szeptember
21. 16:32

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Címkék:
séta ősszel Sem a kormány, sem a közigazgatási államtitkárság nem tervez nyugdíjelvonást a jövő évben – az erről szóló sajtóhírek csak találgatások, közölte szerdán a kormányszóvivői iroda.

Az iroda szerint nem szerepel a kabinet vagy az államtitkárság napirendjén semmilyen, nyugdíjcsökkentésről szóló javaslat, és nincs erre vonatkozó adat a 2012-es büdzsé tervezett sarokszámai között sem. Szerdán több hír is napvilágot látott a feltételezett nyugdíjelvonással kapcsolatban, például a Népszava oldalain is – emlékeztet a hivatal, egyúttal cáfolva a 'zavaró hangulatkeltésre alkalmas' sajtóértesüléseket. A szóvivői iroda szerint a kormány jövőre egy olyan, stabil és fenntartható nyugdíjrendszert szeretne megalkotni ami nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét – tudatta a hirado.hu.

Forrás: Orientpress

Vissza
2011.
szeptember
17. 16:10

2050: elöregedés és vészes munkaerőhiány fenyeget

2050: elöregedés és vészes munkaerőhiány fenyeget A lakosság számának és korösszetételének változása miatt Európában 15, Magyarországon 16 százalékos munkaerőpiaci hiány várható 2050-re – derült ki a Randstad Bridging the Gap című szakmai rendezvényén. Európai és magyar szakemberek szerint a rugalmas foglalkoztatási formák jelenthetnek megoldást.
Tovább
2011.
június
05. 08:41

Nyugdíj: szörnyű jövő közeleg

Nyugdíj: szörnyű jövő közeleg Magyarországon egyre többen látják úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer önmagában hosszú távon nem biztosít megfelelő életszínvonalú idős kort, ezért mindenképpen szükséges a pénzügyi öngondoskodás valamilyen formája. Ezt támasztja alá a Generali-Providencia Biztosító legutóbbi felmérése is, melyben többek között a válaszadók pénzügyi tudatosságát, megtakarítási és öngondoskodási hajlandóságát vizsgálták.
Tovább
2011.
július
12. 08:44

Nyugdíjügy: várhatóan csak ősszel lesz döntés

Nyugdíjügy: várhatóan csak ősszel lesz döntés Hosszú várakozás után az Alkotmánybíróság ma veszi napirendjére a nagy port kavart nyugdíjszabály változtatásokat, amelyek tavaly év végén döntési helyzet elé állították a magánnyugdíjpénztárak tagjait. Sokan abban reménykedtek, hogy még a nyári döntési szünet előtt az Ab megoldással tud szolgálni, azonban az Index szerint várhatóan csak ősszel jutnak dűlőre a bírák.
Tovább
2011.
szeptember
21. 09:31

Sokak nyugdíja csökkenhet

Sokak nyugdíja csökkenhet Egyelőre nincs válasz a kormánytól az alapnyugdíj bevezetése és a tervezett nyugdíj-átalakítás ügyében, noha a kérdés csaknem 3 millió embert érint. A lapunk által megkérdezett közgazdász úgy tudja, jövő januártól 20 százalékkal csökkentik az ellátásokat, igaz, mindenki kapna 20 ezer forint alapnyugdíjat. Ezzel viszont a 100 ezer forint feletti ellátásból élők mindenképpen veszítenek. Egy másik nyugdíjszakértő ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogy januártól bevezethető-e az új rendszer, hiszen a 2,7 millió nyugdíjas új adatainak feldolgozására nincs kellő apparátus.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART