2011.
július
28. 12:39

Nem tetszik a szakszervezeteknek a BM terve

Címkék:
Bárdos Judit A rendvédelmi és a tűzoltó-szakszervezet is közölte, hogy nem fogadja el a Belügyminisztérium által kidolgozott életpályamodellt, amely többek között a nyugdíjazás szabályait és a tervezett béremeléseket is tartalmazza. A tárca korábban azt mondta, hogy figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait.

Nem fogadja el az új rendvédelmi életpályamodellt a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) - közölte csütörtökön Bárdos Judit, az érdekképviselet főtitkára.

Bárdos Judit többek között a hatvanezer embert érintő átalakítást megelőző hatástanulmány elkészítését hiányolta. A főtitkár szerint az érdekképviselet 2011 végén rögzítené a belügyi dolgozók átlagkeresetét, mert az ígért béremelést csak így lehetne pontosan kiszámolni.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke - aki szintén részt vett a Belügyminisztériummal folytatott tárgyalásokon - az MTI-nek azt mondta: nem tudják elfogadnia a tárca elképzeléseit az új életpályamodell kialakításáról, valamint a nyugdíjazás szabályozásáról. A dokumentum szerint a kormány csak 2014-re tervez béremelést az ágazatban, ami elfogadhatatlan, hiszen arra még tavaly ígéretet tett - fűzte hozzá.

A Belügyminisztérium szerdán zárta le a március óta tartó egyeztetést a rendvédelmi szakszervezetekkel az új életpályamodell kialakításáról, valamint a nyugdíjazás szabályozásáról. A szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a BM figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait, és így terjeszti elő törvényjavaslatát.
Kommentálja ön is

Forrás: Origó

Vissza
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART