2010.
január
24. 12:24

Nem tett le az MSZP a nyugdíjpénztárak privatizációjáról

cser palkovics Aki nem akarja a nyugdíjak privatizációját, az a Fidesz aláírásgyűjtő ívét írja alá. Az MSZP-nél ilyen vállalás nincs! Vajon miért? - hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Tegnap az MSZP és a Fidesz nyugdíjas tagozata is aláírásgyűjtésbe kezdett a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban. A Fidesz azoknak az aláírására számít, akik egyetértenek abban, hogy ne lehessen privatizálni a nyugdíjpénztárakat, így ne lehessen veszélybe sodorni valamennyi magyar ember nyugdíját, ne emelkedjen 70 évre a nyugdíjkorhatár, ne csökkenjen 15-20 százalékkal az újonnan nyugdíjba vonulók nyugdíja, valamint a gazdasági növekedés hozadékaiból a nyugdíjasok is megfelelő mértékben részesülhessenek - mondta el Cser-Palkovics András.

Jól látható, hogy a Fidesz nyugdíjas tagozata négy kérdésben gyűjt aláírást, az is látható, hogy az MSZP csak három kérdésben gyűjt aláírást - hívta fel a figyelmet a politikus, leszögezve: ismételten lebuktak a szocialisták, ezen a héten már nem először. A Fidesz helyettes szóvivője emlékeztetett: alig néhány napja került nyilvánosságra a Gyurcsány Ferenc által létrehozott Nyugdíj és Időskor Kerekasztal által készített kormányanyag, mely szerint 70 évre kell emelni a nyugdíjkorhatárt, valamint privatizálni kell a nyugdíjalapokat, illetve a nyugdíjrendszert. Annak érdekében, hogy a szocialisták elfedjék saját terveiket, hazugsággal és rágalmakkal támadták a Fideszt. Ezt a szocialista módszert már 2006 óta ismerjük - fogalmazott Cser-Palkovics András.

A két aláírásgyűjtő ív összehasonlításakor egy másik hazugságon is tetten érhetjük a szocialistákat: az MSZP bármit is mond, nem tett le a nyugdíjpénztárak privatizációjáról. A nyugdíjpénztárak privatizációja veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeni nyugdíjasok nyugdíját is - figyelmeztetett a képviselő.

Aki az MSZP-re szavaz, az a nyugdíjpénztárak privatizációjára szavaz, vagyis arra voksol, hogy olyan magánosítás történjen, mely veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeni nyugdíjakat. A megoldás az, hogy le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, és meg kell védeni a nyugdíjasokat attól, hogy az MSZP privatizálhassa a nyugdíjalapokat, nyugdíjpénztárakat. Aki nem akarja a nyugdíjpénztárak privatizációját, az a Fidesz nyugdíjas tagozatának aláírásgyűjtő ívét írja alá - szögezte le Cser-Palkovics András.


Forrás:fidesz.hu

Vissza
2010.
január
16. 07:49

MDF: A Fidesz nyugdíj-ügyben áttért a a Pinokkió-modellre

Az MDF szerint a Fidesz megijedt saját árnyékától, és rettegve mentegeti magát a nyugdíjas szavazók előtt - így reagált az MDF népjóléti kabinetjének vezetője péntek délután a Fidesz nyugdíjjal kapcsolatos terveire. Pusztai Erzsébet úgy fogalmazott: ez a gyáva politika a legveszélyesebb.
Tovább
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
január
15. 15:40

Elindult az Idősek Akadémiája

Elindult az Idősek Akadémiája Az Idősügyi Nemzeti Stratégia megismertetésére országos kampány indult a héten; három hónap alatt valamennyi megyében képzéseket tartanak, ahol a különböző szervezetek vezetői információt kaphatnak a stratégiáról.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
2009.
december
31. 09:17

Jó lesz-e a nyugdíjasoknak?

Jó lesz-e a nyugdíjasoknak? Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerint jövőre javul a nyugdíjasok helyzete. A Fidesz szerint aki ilyet állít, annak vagy fogalma sincs az idősek helyzetéről, vagy hazudik.
Tovább
2010.
január
21. 08:44

Kinek higgyenek a nyugdíjasok?

Kinek higgyenek a nyugdíjasok? A pártoknak szükségük van a hárommillió nyugdíjas szavazatára. A szocialisták szerint a Fidesz svéd modellt kíván bevezetni: ennek lényege, hogy csak annyi nyugdíjat fizetnének, amennyi a nyugdíjkasszába beérkezik. Ez pedig évi 600 milliárddal lenne kevesebb, mint jelenleg. Az MSZP szerint így 15-20 százalékkal csökkenne az ellátás. A Fidesz állítja, a kormánypárt nem mond igazat, s ők éppen a nyugdíjak értékének megtartását ígérik. De miért ilyen fontos a pártoknak a nyugdíjasok szavazata?
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2010.
január
22. 12:52

Nincs is szükség nyugdíjreformra?

Nincs is szükség nyugdíjreformra? Az Idősügyi Tanács szerint Magyarországon nincs szükség semmilyen nyugdíjreformra és semmilyen más nyugdíjmodell bevezetésére - mondta Korózs Lajos, az Idősügyi Tanács titkára a testület csütörtöki budapesti zárt ülése után sajtótájékoztatón.
Tovább
2010.
január
19. 07:27

Nyugdíj - amit a svéd modellről tudni érdemes

Nyugdíj - amit a svéd modellről tudni érdemes Székesfehérvár - Eleddig azért telefonált sok, a nyugdíjkorhatárhoz - ezen belül az előrehozott öregségi nyugdíj igénybe vételéhez szükséges korhoz - közeledő olvasónk, hogy megtudakolja: mikor mehet legkorábban nyugdíjba. Most azt kérdezik: Mit jelent a svéd modell?
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART