2012.
július
19. 12:05

Nem tudni, hogyan küldik nyugdíjba a közszolgákat

Szócska Miklós Egyelőre nem dőlt el, hogyan küldik nyugdíjba azt a megközelítőleg harmincezer közszolgát, akik elérték a 62 éves nyugdíjkorhatárt. Az biztos, hogy az egészségügyben, valamint a felsőoktatásban komoly gondot okozna a kényszernyugdíjazás - tudósít az InfoRádió.

Az InfoRádió megkeresésére a nemzetgazdasági tárca jelezte: további tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a tervezett szabályozás.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár korábban kijelentette: arra törekszik, hogy az egészségügyben dolgozók kapjanak mentességet a kötelező nyugdíjazás alól. Az egészségügyi államtitkárság az InfoRádió érdeklődésére most annyit közölt, hogy az ágazatban az elmúlt hetekben nyilvánosságra hozott felsővezetői pályázatokat tekintve érvényesült a korhatárról bejelentett elv, minden további azonban az egyeztetések részét képezi.

Az oktatási államtitkárság közleménye szerint a felsőoktatásban a minősített oktatók tömeges nyugállományba küldése komoly hiányt okozna, ez pedig ellentétes volna a felsőoktatás-politika minőség-központúságával, így ilyen egyetemleges intézkedés nem várható.

A köznevelési rendszerben a nyugdíjazásokat a gyermeklétszám csökkenésével arányosan oldaná meg a kormány.

Forrás: HR Portál/InfoRádió

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART