2011.
augusztus
24. 23:40

Nem tudtak kifogni a nyugdíjas nénin a csalók

Címkék:
felvilágosítás Dicséret illeti azt a békéscsabai 70 éves idős hölgyet, aki azért nem vált csalók áldozatává, mert nem hagyta magát becsapni.

A napokban kapott egy telefonhívást egy békéscsabai nyugdíjas, miszerint a házától nem messze szerelnek a villanyszerelők és kérdezték, hogy hány fogyasztó van a lakcímén (ezzel a trükkel tudták meg, hogy egyedül lakik), illetve közölték, hogy néhány perc múlva mennek villanyórát ellenőrizni. A hölgy kinyitotta az ajtót, de senkit sem látott, csak egy sötét autót, benne három személlyel. Később csengettek és egy ismeretlen férfi azt állította, hogy az áramszolgáltatótól jött villanyórát leolvasni. A hölgy nagyon elővigyázatosan kérte a férfi igazolványát, de ő ennek hiányában a korábbi telefonbeszélgetésre hivatkozott. A tulajnak már itt gyanús volt a történet, ezért csak az ajtó melletti villanyóráig engedte az idegent és elállta az utat, hogy ne tudjon tovább jutni az ingatlan területére. A férfi leolvasta az órát és közölte, hogy mivel túlfizetés keletkezett, ezért 11.500 forintot nyomott a hölgy kezébe. Erre a hölgy azonnal visszautasította a pénzt és azt mondta, hogy ha valóban erről van szó, akkor azt utalják el neki postai úton. Egyébként meg tudtával nem szoktak villanyszerelők készpénzt osztogatni. Erre a férfi mérgében fogta magát és elment a házból.

A hölgy ezek után bezárkózott és megleste, ahogy az idegen nem messze a házától a korábban látott sötét színű autóba beszáll és elhajtottak. Ezután tett bejelentést a rendőrségre. A kiérkező civil ruhás nyomozóktól szintén elkérte az igazolványukat, akik örömmel nyugtázták, hogy van, aki vigyáz az értékeire és nem hagyja magát átverni.

Nem így tett az a másik békéscsabai idős házaspár, akiknél szintén aznap egy idegen férfi jelentkezett olyan történettel, hogy a vizesektől jött ellenőrizni a kert végében található szennyvíz-vezetéket. Megkérte a tulajt, hogy kísérje a porta végébe, aki mindenféle igazolvány elkérése nélkül beengedte a férfit. Amikor már kellő távolságban voltak a háztól, közölte az idegen, hogy hoznia kell a colostokját és kérte a hölgyet, hogy várja meg ott. Amíg az ott lakó személy hátul várakozott, a tolvaj a férj mellett besurrant a lakóházba és ellopta a házaspár nemrég kapott nyugdíját, majd kereket oldott. Ezután már csak a bejelentést tehették meg, amely miatt a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Forrás: Hír6

Vissza
2011.
január
16. 12:17

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat Pénteken napközben, néhány perccel azután, hogy a postástól átvette nyugdíját, azzal csengettek be egy 79 éves nyíregyházi nénihez, hogy az önkormányzattól krumplit hoztak.
Tovább
2011.
április
29. 17:04

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban Ismét akcióba lendültek Somogyban az idős emberekre vadászó trükkös csalók, a rendőrség ezért most fokozott óvatosságra kéri őket. A csalók általában nem egyedül mennek, leginkább kereskedőnek, vagy valamely szolgáltató munkatársának adják ki magukat, mondván pénzt hoztak. Volt olyan is, hogy azt hazudták, a postás hamis pénzt hozott az idős embereknek, és azt szeretnék kicserélni.
Tovább
2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús? Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART