2011.
május
01. 06:32

Nem üvölthet a reklám

Címkék:
hangos reklám Jelenleg még türelmi időszak van, de ősztől már keményen büntetni fogják azokat a műsorszolgáltatókat, amelyek a műsorkörnyezetnél hangosabban sugározzák a reklámokat vagy a televíziós vásárlással kapcsolatos műsorokat.

Vége az üvöltő televíziós reklámoknak, hirdetéseknek, nem kell többé ijedten a távvezérlő után kapkodni. Az új szabályozás szerint a reklámok és a televíziós vásárlással kapcsolatos műsorok átlagos hangereje nem lehet nagyobb, mint a körülötte lévő műsoroké. Azokat a műsorszolgáltatókat, amelyek ezt megszegik, ősztől büntetheti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – jelentette be a testület szóvivője a múlt szerdai sajtótájékoztatón.

A Médiatanács a reklámhangerőt egy teljesen magyar fejlesztésű szoftver segítségével méri, amely érzékeli, és pontosan ki tudja szűrni a kiugróan hangos műsorrészeket. A program segítségével laikusok számára is könnyen értelmezhető módon megjeleníthetők a vélhetően jogsértően erős hangerőkiugrások. A Humanoid szoftver az RTL Klub, a TV2, az MTV1, MTV2 és a Duna TV csatornáin vizsgálja január óta a műsorjelek hangosságát, illetve a kritikus hangerőugrásokat.

Kiricsi Karola elmondta: jelenleg ugyan még türelmi időszak van, de most is folyamatosan mérik a hangerőadatokat, s ezeket közzé is teszik a Médiatanács weboldalán. A cél az, hogy a törvénysértő gyakorlatot megszüntessék a médiában, s a jövőre nézve folyamatosan tárgyalnak ez ügyben a szolgáltatókkal.

Forrás: IT Business

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART