2009.
november
14. 07:46

Németországban legalább három évig nem lesz nyugdíjemelés

Címkék:
angela merkel Németországban legközelebb 2012-ben számíthatnak járulékemelésre a nyugdíjasok. A válság a kancellár szerint még nem tetőzött, a terheket pedig mindenkinek vállalni kell, így az időseknek is.

Angela Merkel nyilatkozatában zord időket jósolt, és hangsúlyozta, hogy Németországban a válság jövőre fog tetőzni, következtetésképpen a nyugdíjasoknak is vállalniuk kell a terheket, azaz legközelebb csak 2012-ben számíthatnak nyugdíjemelésre

A 20 millió német nyugdíjas eredetileg jövő nyárra várta az emelést, de a munkaügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a fizetések is csak minimálisan emelkednek, így a nyugdíjasok sem számíthatnak sem a jövő, sem pedig az azt követő esztendő során emelésre. Németországban ugyanis a bérek alakulásához arányítva emelik a nyugdíjakat.

Legutóbb idén nyáron volt emelés, az ország nyugati tartományaiban csaknem 2 és fél, míg az egykori NDK-ban csaknem 3 és fél százalékkal.

Forrás: inforadio.hu

Vissza
2009.
november
13. 20:54

Drága dolog az öregség Amerikában is

Drága dolog az öregség Amerikában is Az Egyesült Államok minden 80 évesnél idősebb ember egészségének biztosítására átlagosan 45 ezer dollárt fordít. Ugyanez az összeg Európában csupán 12 ezer dollárnyi euró.
Tovább
2009.
szeptember
03. 21:15

Idősgondozás Zürichben

A Szép Kor Alapítvány -az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően- igyekszik külföldi példákat bemutatni és kapcsolatot teremteni az alapítványhoz hasonló szervezetekkel.A program keretében jártunk Svájcban, és látogattuk meg Zürichben a Pflegezentrum Bombach nevű intézményt.
Tovább
2009.
szeptember
04. 10:00

Leben in Wien - nyugdíjasélet Bécsben

Leben in Wien - nyugdíjasélet Bécsben Az osztrák fővárosban 360.000 idős, pontosabban 65 évnél idősebb ember él. Közülük 8.000-en az önkormányzat által fenntartott otthonokban laknak, 8.000-en pedig klubszerű formában veszik igénybe az önkormányzat szolgáltatásait.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART