2011.
október
16. 06:31

Népszámlálás - Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket

Címkék:
pc-szervíz Internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség. 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet a https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen lehet kitölteni.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet. A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük, vagy tartózkodási helyük van.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
13. 06:07

Népszámlálás - Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket

Népszámlálás - Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos.
Tovább
2011.
október
10. 20:11

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok Ál-számlálóbiztosok próbálnak meg bejutni a lakásokba, a napokban is történt ilyen eset Somogyban. Erre figyelmeztették a megyei rendőrség és a KSH szakemberei a nyugdíjas szervezetek, és a fogyatékkal élők képviselőit. Azt tanácsolták: kérjék el a számlálóbiztosok igazolványát, és ingyenes telefonszámon is leellenőrizhetik őket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART