2011.
október
13. 06:07

Népszámlálás - Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket

Címkék:
internet A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet.

A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig "az adott eszmei időpontban", az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ha valaki  október 1-je és az adatközlés között született, akkor nem szerepel majd a statisztikában, ahogy az időközben, október 1-je után megszerzett diploma, az állampolgárság megszerzése vagy a családi állapotban beállt változás sem.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.
A KSH úgy fogalmazott: azok számára fontos elsősorban a külföldi internetes bevallás, akik "nem biztosak abban, hogy magyarországi lakóhelyükön van olyan ember, aki kitöltené róluk a népszámlálási kérdőívet".

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
07. 09:49

Népszámlálás - Néhol késnek a borítékok

Népszámlálás - Néhol késnek a borítékok Még mindig nem mindenhol kapták meg az országban a népszámlálási lakás- és személyi kérdőíveket tartalmazó borítékokat - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője
Tovább
2011.
október
10. 20:11

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok Ál-számlálóbiztosok próbálnak meg bejutni a lakásokba, a napokban is történt ilyen eset Somogyban. Erre figyelmeztették a megyei rendőrség és a KSH szakemberei a nyugdíjas szervezetek, és a fogyatékkal élők képviselőit. Azt tanácsolták: kérjék el a számlálóbiztosok igazolványát, és ingyenes telefonszámon is leellenőrizhetik őket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART