2011.
október
10. 20:11

Népszámlálási bűnmegelőzési tanácsok

Címkék:
népszámlálás Ál-számlálóbiztosok próbálnak meg bejutni a lakásokba, a napokban is történt ilyen eset Somogyban. Erre figyelmeztették a megyei rendőrség és a KSH szakemberei a nyugdíjas szervezetek, és a fogyatékkal élők képviselőit. Azt tanácsolták: kérjék el a számlálóbiztosok igazolványát, és ingyenes telefonszámon is leellenőrizhetik őket.

Az előadáson elhangzott: a bűnözők ebben az időszakban sem pihennek, kihasználhatják a lehetőséget, hogy pénzhez, értékhez jussanak. Elsődlegesen az állapotuk, valamint idős koruk miatt kiszolgáltatott embereket céloznak meg módszerükkel, amelynek legfőbb jellemzője lehet például, hogy számlálóbiztosnak kiadva magukat kihasználják az emberek jóhiszeműségét, gyanakvásának hiányát és figyelmüket elterelve otthonaikba könnyű szerrel bejutva tőlük különböző értékeket (pl.: ékszereket, készpénzt, stb.) tulajdoníthatnak el.

Magyarország területén mintegy 40 000 számlálóbiztos minden egyes lakott épületbe (lakás, családi ház) eljuttatott egy-egy úgynevezett adatfelvételi csomagot. Ezen szerepel az összeíró személy neve, azonosítója és telefonszáma.

A számlálóbiztosok személyét a Központi Statisztikai Hivatal
06-80-200-014, 06-80-200-224
ingyenesen hívható, zöld számain ellenőrizhetik le!

Forrás: Kapos.hu

Vissza
2011.
október
07. 09:49

Népszámlálás - Néhol késnek a borítékok

Népszámlálás - Néhol késnek a borítékok Még mindig nem mindenhol kapták meg az országban a népszámlálási lakás- és személyi kérdőíveket tartalmazó borítékokat - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART