2011.
június
23. 09:58

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek

Címkék:
rendőrpalota Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.

Hiába jelentkezett újra szolgálatra egy nyugdíjas őrnagy, kérelmét elutasították azzal az indokkal, hogy jelenleg nem tudnak neki állást biztosítani a rendőségnél – tudta meg az RTL Híradó. Lang Miklós volt nyomozókutya-vezető és nyomszakértő is. Állítása szerint hiányzott neki a munka ezért akart visszatérni az állományba.

A nyugdíjas őrnagy válaszlevelet is kapott volt munkaadójától, amelyben azt írták: jelenleg nincs üres állásuk. Lang ígéretet sem kapott arra, hogy a jövőben esetleg dolgozhat. Azt mondta: nonszensz, hogy gyerekkel, kölcsönökkel kihúzzák a lábuk alól a talajt.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint a nyugállományba vonult egyenruhás esete nem egyedülálló. Ráadásul a jövőben sem lesz elég álláslehetőség a mintegy 30 ezer rendvédelmisnek, akiket a kormány visszavár az aktív szolgálatba.

A Belügyminisztérium úgy véli, megoldást majd az új életpálya-modell nyújthat, amely jövőre indulhat, és a kialakításához az érdekképviseletek javaslatait is várják.

Forrás:fn.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART