2012.
július
31. 08:58

Nincs pénzük nyaralásra az időseknek

Címkék:
gyógyfürdőzés A hazai szállodák a 2012 második két negyedévére a hullámzó folyamatok fennmaradását várják, mind az elérhető árakra és foglaltsági adatokra vonatkozóan. A vidéki szállodák inkább a foglaltság javulását, míg a budapestiek inkább az elérhető árak emelkedését várják - írja a Világgazdaság a Magyar Hotel Monitor friss felmérésére hivatkozva.

A budapesti 3 csillagos szállodák javítani tudják eredményeiket. A budapesti 4 csillagos házakra vonatkozóan inkább az átlagárak mintsem a kihasználtság javulását tételezik fel. A wellness szállodákban fennmarad a kihasználtság és az átlagár negatív stagnálásának állapota. A gyógyszállodák várhatóan javítani tudják kihasználtságukat. A boutique/fashion szállodák továbbra is kedvező folyamatok elé néznek - derül ki a felmérésből.

Az egyéni (belföldi és külföldi) üzleti vendégek száma várhatóan emelkedik. Belföldön a wellness turisták számának stagnálását tételeznek fel, a magyar utazók körében a családi utazók és a nyugdíjasok visszaesése várható. A beutazó piacon a csoportos üzleti vendégek csökkenésére lehet számítani.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART