2011.
szeptember
23. 10:18

Nincs szó a büdzsében nyugdíjelvonásról

Címkék:
Giró-Szász András A kormányszóvivői iroda közlése szerint a jövő évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának.

A kormányszóvivői iroda az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szerdán több olyan feltételezés jelent meg a sajtóban a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban, amely nem állja meg a helyét, ugyanakkor "zavaró hangulatkeltésre alkalmas". Példaként utalnak a Népszavában megjelentekre: a lap egy általa megkérdezett közgazdászra hivatkozva azt írta, jövő januártól 20 százalékkal csökkenhet a nyugellátások mértéke.

A sajtóban megjelent, találgatásokon alapuló koncepció, előterjesztés nem szerepelt sem a közigazgatási államtitkári értekezleten, sem a kormány napirendjén - közölte a szóvivői iroda, hozzátéve, hogy ebből adódóan döntés sem születhetett az ügyben.

"A 2012-es, Költségvetési Tanácshoz eljuttatott Országvédelmi Költségvetés sarokszámai között nem találhatók olyan adatok, amelyek bármilyen, a nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának" - hangsúlyozták, kiemelve, hogy a kabinet elkötelezett, hogy a jövőben egy stabil és fenntartható nyugdíjrendszert hozzon létre, amely nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
szeptember
13. 10:18

Már a fiatalok is aggódnak a nyugdíjuk miatt

Már a fiatalok is aggódnak a nyugdíjuk miatt A felnőtt lakosság szerint a mai dolgozók nehezebb helyzetben lesznek, ha nyugdíjba mennek. Ennek megfelelően a megkérdezettek többsége vagy előtakarékoskodik nyugdíjas éveire, vagy legalább tervez ilyen lépéseket. A többség szerint havonta 10-30 ezer forintot kellene félretenni az időskori járadék kiegészítésére – derül ki az AEGON Magyarország megbízásából készült kutatásból.
Tovább
2011.
szeptember
21. 16:32

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány Sem a kormány, sem a közigazgatási államtitkárság nem tervez nyugdíjelvonást a jövő évben – az erről szóló sajtóhírek csak találgatások, közölte szerdán a kormányszóvivői iroda.
Tovább
2011.
szeptember
12. 10:43

Nyugdíj: félünk, de nem teszünk semmit

Nyugdíj: félünk, de nem teszünk semmit A felnőtt lakosság szerint a mai dolgozók nehezebb helyzetben lesznek, ha nyugdíjba mennek – derül ki az AEGON Magyarország megbízásából készült kutatásból. Ennek megfelelően a megkérdezettek többsége vagy előtakarékoskodik nyugdíjas éveire, vagy legalább tervez ilyen lépéseket. A többség szerint havonta 10-30 ezer forintot kellene félretenni az időskori járadék kiegészítésére.
Tovább
2011.
szeptember
20. 10:52

Nyugdíjügy csak októberben

Nyugdíjügy csak októberben Cáfolta az Alkotmánybíróság (AB) szóvivője, Sereg András, hogy a testület ismét napirendjére tűzte volna a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos jogszabályváltozásokat. Bár az AB valóban tárgyal ezen a héten az 1997-es magánnyugdíjtörvény egyes rendelkezéseiről, ez nem azonos a sokakat foglalkoztató jogszabállyal.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART