2012.
július
31. 09:43

Nincs több kedvezményes nyugdíj

Címkék:
Balog Zoltán Az emberi erőforrások minisztere nem lát lehetőséget arra, hogy bővítsék azok körét, akik kedvezményesen, a korhatár betöltése előtt mehetnek nyugdíjba. Balog Zoltán ezt Harrach Péter írásbeli kérdésére közölte, miután a kereszténydemokrata frakcióvezető az iránt érdeklődött: várható-e a nyugdíjrendszert illetően olyan jogszabály-módosítás, amely lehetővé tenné a kiemelkedően hosszú jogosultsági idővel rendelkező munkavállalók nyugdíjba vonulását a rájuk vonatkozó nyugdíjkorhatár betöltése előtt.

A tárcavezető a parlamenti honlapon elérhető válaszában közölte: a társadalombiztosítási nyugellátást érintően az elmúlt év végi jelentős módosítások célja az volt, hogy - a nyugdíjrendszerről a korábbi számos kedvezményt leválasztva - az öregségi nyugdíj funkcióját betölteni képes, hosszú távon fenntartható rendszer jöjjön létre.

Öregségi nyugdíj csak a nyugdíjkorhatár betöltésétől állapítható meg, kedvezőbb szabályok megalkotására csak a nők esetében van lehetőség, ami a 40 év jogosultsági idő alapján korhatárra tekintet nélkül igénybe vehető nyugdíj szabályozásában jelenik meg - emlékeztetett, kitérve arra, hogy e kedvezménnyel már csaknem 80 ezren éltek.

"E lehetőségen túl a nyugdíjrendszer keretei között a korhatár betöltését megelőző nyugdíjazásra nem látok lehetőséget. A nyugdíjrendszerből kivezetett korhatár előtti ellátások szabályozásáról szóló törvény célja, hogy a szerzett jogok későbbi érvényesíthetőségének kereteit biztosítsa, de a korhatár előtti ellátások hosszabb távú megőrzése, esetleg új jogosultsági feltételek megalkotása nem volt szándék" - rögzítette az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: HR Portál

Vissza
2011.
október
15. 11:02

Nem lesz idő előtti öregségi nyugdíj

Nem lesz idő előtti öregségi nyugdíj Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter benyújtotta pénteken a parlamentnek a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.
Tovább
2010.
november
14. 13:38

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál Nem vezeti be a kormány a férfiaknál azt, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba – mondta a Hírszerzőnek a Fidesz szakpolitikusa. Hogy pontosan hány nőt érint a bejelentett kedvezményes nyugdíj jövőre az kérdéses? míg nyáron hatezerre becsülték, addig mára már akár 24 ezer nyugdíjba vonuló nővel számol a kormány.
Tovább
2012.
július
30. 10:59

Nem lesz nyugdíjreform

Nem lesz nyugdíjreform Bármennyire is sürgető a szakemberek szerint, a kormány nem tervezi a nyugdíjrendszer reformját – derül ki a szaktárca Világgazdasághoz eljuttatott válaszából.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART