2009.
december
15. 07:28

Növényeink teleltetése

Címkék:
leander Egyelőre várni kell, hogy melegebb égtájakhoz szokott dísznövényeink a szabadban élhessék túl a téli időszakot. Ezért van szükség arra, hogy gondoskodjunk átteleltetésükről.

A Pannon Egyetem Georgikon Kara (georgikon.hu) volt segítségünkre, hogyan bánjunk növényeinkkkel. Sötétben teleltethetjük az angyaltrombitát vagy az enciánfát, de az olyan növények, mint a leander, a citrusfélék vagy a szobahibiszkusz mindenképpen világos helyiséget igényelnek. Öntözésükkel is csínján kell bánni; csak annyi vizet kapjanak, hogy földlabdájuk kissé nedves legyen. Legjobb a reggeli öntözés, hiszen így az esetlegesen a levelekre került víz a hűvösebb esti órákig felszáradhat.

Számos növényt célszerű a teleltetés kezdetén visszavágni. Felére-harmadára metsszük vissza a fuksziák vagy a szobahibiszkusz hajtásait. Nem szabad metszeni a pálmákat vagy a banánt.

Forrás: Metropol

Vissza
2009.
november
01. 13:35

Kerti növényeink felkészítése a télre

Kerti növényeink felkészítése a télre Hamarosan ránk köszönt a tél. Most, november elején még csak alkalmanként hűlt 0 °C alá az éjszakai hőmérséklet. Kertünkben, a mérsékleten fagytűrő növényeinket azonban érdemes felkészíteni a téli, hosszabb fagyos időszakra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART