2010.
december
24. 17:15

Nyolcadszor osztott ajándékot egy nyugdíjas paksi asszony

Címkék:
karácsonyi ajándék Heteken át gyűjtötte az adományokat Molnár Imréné, hogy idén is megajándékozza karácsonyra a szegény embereket Pakson. A nyugdíjas asszony segítőivel csütörtökön háromszáz adag gulyást is főzött, hogy jusson egy tál meleg étel is a rászorulóknak. Nyolcadszor rendezték meg a szeretetvendégséget.

Molnár Imréné, Ancika szerint jobb közvetlenül segíteni, mint segélyszervezeteken keresztül, mert így biztosan nem veszik el kézen-közön az adományozott összeg, s nem viszi el nagy részét egy szervezet működési költsége. Ebből az indíttatásból kezdett karitatív akciókba a korábban az atomerőműben darusként dolgozó asszony.

Eleinte karácsony előtt, majd évente többször is szervezett adományakciót, sőt szinte életformájává vált az, hogy segít a rászorulókon, gyűjt ruhát, bútort, háztartási gépeket és tovább adja oda, ahol szükség van.

Minden évben karácsony előtt egy nappal szeretetvendégséget rendez Molnárné. Ma is sátrat állítottak a Városi Múzeum szomszédságában, ahol asztalhoz ülhettek a rászorulók.

Hetekig gyűjtött, majdhogy nem házalt, hogy ne csak meleg étel, hanem ajándék is jusson mindenkinek. Idén is sok használt ruhanemű, cipő között válogathattak, de körülbelül kétszáz ajándékcsomagot is szétosztottak.

Ebédre két hatalmas bográcsban vegyes húsból - sertésből és kakasból - gulyást főztek. Több tucatnyian helyben fogyasztották el, de sokan érkeztek ételhordóval is. Ancika senkitől nem kérdezi, hol és miből él, mindenkinek ad. Maradék soha nincs, az utolsó adagokat házhoz viszik azoknak, akik nem tudnak, vagy szemérmességből nem akarnak elmenni a szeretetvendégségbe.

Molnár Imréné elmondta az MTI-nek, hogy idén sokkal nehezebb volt összegyűjteni az ajándékhoz, ebédhez valót, és - ha keveset is - de mindenki jó szívvel adott. A húst, mint minden évben, most is a helyi önkormányzat fizette.

Ancika meghívására Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, az Atomerőmű SE ügyvezetője is ellátogatott a paksi Városi Múzeum mellett felállított sátorhoz. Nem érkezett üres kézzel, több száz csokoládét hozott magával a gyereknek. - Mielőtt idejöttem, elmondtam a lányomnak, hogy sok helyen nem azt kérik a gyerekek, hogy a Jézuska hozzon karácsonyra Barbit, meg ilyesmit, hanem azt, hogy kerüljön meleg étel az asztalra - mondta el az MTI-nek. Hozzátette: szomorú dolog, hogy ilyen van, az viszont nagyon jó, hogy akadnak olyan önzetlen emberek, mint Ancika.

Léhmann József 23 éves ikergyermekeivel minden évben kiveszi részét a szeretetvendégség lebonyolításából. Eleinte polgárőrként segített. - A maradékot vittük el egy családnak, akikről tudtuk, hogy nehéz körülmények között élnek. Amikor átöntöttük a lábasból a levest, azt mondta az egyik kisgyerek: nagymama nézd mennyi hús - mesélte. Mint mondta, ez mély nyomot hagyott benne, s úgy gondolta, ha sokat nem is tud, de valamit tenni kell a szegényekért.

Forrás: stop.hu

Vissza
2010.
december
17. 20:38

Figyeljünk az egyedülállókra, az idősekre!

Figyeljünk az egyedülállókra, az idősekre! Kihűlés miatt vesztette életét egy 55 éves újlétai nő és egy 59 éves hajdúböszörményi férfi, mindkettőjüket otthonában találtak holtan az elmúlt 24 órában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART