2011.
május
23. 06:44

Nyugdíj- vagy rendvédelem?

Címkék:
Kónya Péter A Rendészeti Érdekegyeztető Fórum mai ülésén kiderülhet, mi a kormány hivatalos álláspontja a korkedvezményes nyugdíj ügyében, ez alapján pedig eldőlhet, lesz-e minden eddiginél erősebb tiltakozás.

Folyamatosan tárgyalt a hét végén a belügyminiszter és a szakszervezetek küldöttsége. Kónya Péter, a sztrájkbizottság elnöke szombaton még derűlátóan, tegnap már pesszimistán nyilatkozott a megegyezés esélyeiről a Népszabadságnak. A Népszava szerint ma eldőlhet, hogy a rendvédelmiek szerveznek-e újabb megmozdulást. A sztrájkbizottság korábban többször is egyeztetett a belügyminiszterrel, de ezek informális ülések voltak, "a 48 évesen nyugdíjba vonult Pintér Sándornak" nem volt felhatalmazása arra, hogy a kormány álláspontjától eltérő követelésekben engedjen.

Csak a bizonytalanság biztos

Jelenleg minden képlékeny, hiszen még az sem dőlt el, a kabinet ma világossá teszi-e álláspontját. Pintér Sándor ugyan érdemi egyeztetést ígért, de valószínűleg csak a kormány holnapi ülése után dől el, mit kínálnak a rendvédelmi dolgozóknak, amit ráadásul még mindig felülírhat az a miniszterelnöki ígéret, amely szerint szociális konzultáció vége előtt nem döntenek a szakszervezeteket leginkább foglalkoztató kérdésekben.

Feljelentették Lázárt és Balsait

Közösség tagja elleni erőszak gyanúja és kényszerítés előkészülete miatt feljelentette Lázár János és Balsai István fideszes képviselőket a Tettrekész Magyar Rendőrszakszervezet - adta hírül az atv.hu. Az érdekvédők azért fordultak a legfőbb ügyészhez, mert úgy vélik, a két politikus visszaélt közmegbízatásával, hivatalos eljárást színlelve bűncselekményt követett el. A Tettrekész szerint az alkotmánymódosító-javaslat előkészület polgárok tízezreinek kényszerítésére, és a képviselők a közösség tagja elleni erőszak bűntettét is megvalósították azzal, hogy azok ellen keltenek gyűlöletet, akik hazájukat évtizedeken át hűen, odaadással önfeláldozás vállalásával szolgálták.

Forrás: fn.hu

Vissza
2011.
május
18. 16:22

Két órán át tárgyaltak, de ezzel még nincs vége

Két órán át tárgyaltak, de ezzel még nincs vége Ismét egyeztettek a belügyminiszterrel a fegyveres és rendvédelmi szervezetek érdekképviseletei. Közös sztrájkbizottságuk eredetileg szerda délelőtt akarta bejelenteni cselekvési tervét a kormány intézkedései, illetve a korkedvezményes nyugdíjakat érintő tervezett alkotmánymódosítás ellen, de a tárca kedd esti meghívójára tárgyalóasztalhoz ültek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART