2011.
július
07. 09:40

Nyugdíjas évek és a párkapcsolat

Címkék:
padon A legtöbb férfi örömmel néz a nyugdíjas évek elé: azt remélik, hogy innentől csak kertészkedésből és horgászásból fog állni az életük. Valójában azonban amíg a feleségük nem vonul szintén vissza, csak rosszabbul érzik magukat.

A Missouri Egyetem tanulmánya szerint a férfiak egészsége jelentős romlásnak indul, amikor abbahagyják a munkát. Amikor azonban feleségük is nyugdíjba vonul, hirtelen javulás áll be náluk.

Az eredményeket az Amerikai Gerontológiai Társaság éves konferenciáján ismertették. A szervezet célja, hogy széles körben tegye ismertté ezt a tudományt úgy a szakemberek, mint a nagyközönség előtt.

Tény, hogy az aktív évek elmúltával csökken a férfiak esetében a szívinfarktus kockázata, ami a nőkről nem mondható el.

"Amikor a feleségek is nyugdíjba vonulnak, több idejük lesz odafigyelni a férjük egészségére, és arra, hogy párjuk rendszeresen járjon orvosi ellenőrzésre. A nők általában hajlamosabbak mindenki igényeit a sajátjuk elé helyezni, így az ő egészségi állapotuk továbbra is veszélynek van kitéve." – mondta el Angela Curl professzor, a kutatás vezetője.

"A dolgozó élet abbahagyása gyakran jár az egészségi állapot romlásával, ezért akár már heti néhány óra munka is jót tehet. A megváltozott élethelyzet pedig arra késztetheti a párt, hogy újraszervezze az életét. Ha jól szeretnénk magunkat érezni a nyugdíjas évek alatt, akkor érdemes pontosan megtervezni a kapcsolaton belüli szerepeket éppúgy, mint a pénzügyi döntéseket és a szabadidős elfoglaltságokat." – tette hozzá a szakember.

Forrás: Egészségkalauz

Vissza
2011.
március
23. 12:20

A férfiak is félnek az öregedéstől

A férfiak is félnek az öregedéstől A gazdasági válság csillapodtával meglepő módon az Amerikai Egyesült Államokban újra nagyon népszerűek a plasztikai műtétek: nem a hölgyek, hanem az urak körében.
Tovább
2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.
Tovább
2011.
június
26. 06:35

A férfiaknak árt a nyugdíj

A férfiaknak árt a nyugdíj A házasságban élő férfiaknak nem szabadna a feleségüknél korábban nyugdíjba menniük, mert így nem lesz otthon senki, aki megfelelően gondoskodna róluk és odafigyelne az egészségügyi állapotukra - figyelmeztet egy új tanulmány.
Tovább
2010.
november
29. 19:23

A nyugdíjazással hirtelen megszűnik a kimerültség és a depresszió

A nyugdíjazással hirtelen megszűnik a kimerültség és a depresszió A nyugdíjba vonulással jelentősen csökken a mentális és fizikai kimerültség, továbbá a depresszív tünetek. A kutatók azonban azt is hozzátették, hogy a visszavonulás nem befolyásolja a főbb krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART