2010.
november
02. 14:17

Nyugdíjas Hónapok az Állatkertben

Címkék:
Állatkert Október után novemberben is jelentős kedvezményekkel várja az Állatkert a nyugdíjasokat és a velük érkező unokákat. A nyugdíjasok a szokásos ár feléért válthatnak belépőjegyet, az unokáknak pedig harmadával kerül kevesebbe a belépés.

Novemberben is kedvezményes nyugdíjas- és unokabelépőket kínál a Fővárosi Állat- és Növénykert. A nyugdíjasok a szokásos, a felnőttjegyhez képest már eleve kedvezményes árú (1390 forint) belépőjegy helyett feleannyiért (700 forint) látogathatják a városligeti intézményt. Kedvezményt kapnak a velük érkező, 14 éven aluli unokák is, az ő számukra a szokásos belépődíjhoz (1390 forint) képest majdnem 30 százaléknyi a kedvezmény (990 forint a jegy ára). Az Állatkert éttermében kedvezményes nyugdíjas menüvel várják a szépkorúakat, mi több, még az ajándékboltban is kedvezményt kapnak - tudatja közleményében Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője.

A kedvezményes időszakot még októberben hirdette meg az Állatkert, ám a „Nyugdíjas Hónapok” elnevezésű időszak egészen november végéig tart. A nyugdíjasok számára kínált őszi kedvezmények immár hagyományosnak számítanak az intézmény életében. Az Állatkert igazgatósága ilyenkor arra biztatja a szépkorú látogatókat, hogy unokával, vagy akár csoportosan keressék fel a kertet, és hozzák magukkal azokat a nyugdíjas barátaikat is, akik – közeli hozzátartozó híján – máskor el sem jutnának a városligeti intézménybe.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vissza
2010.
június
16. 20:25

A nyugdíjas turistáké a jövő

A nyugdíjas turistáké a jövő 2030-ra 8,3 milliárdra nő a Föld népessége, a világ nagy részében nő az átlagéletkor, fokozódik a migráció, és mindez gyökeresen átalakítja a turizmust. Az Európai Utazási Bizottság (ETC) és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) együttműködésében készült tanulmánykötet a turisztikai iparág számára kíván referenciát, tájékozódási pontot nyújtani, hogy az érintettek megértsék a demográfiai folyamatokat, és képesek legyenek ezekre reagálni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART