2011.
április
21. 21:08

Nyugdíjas rendőr szembesíti a köztársasági elnököt a Fidesz ígéretével

Címkék:
Schmitt Pál A szakszervezeti aktivista egy korábbi, Schmitt Pál által aláírt kampánylevélre hivatkozik, amelyben a nyugdíjak megőrzéséről írt a Fidesz.

Egy tavalyi kampánylevélben tett ígéretét kéri számon a köztársasági elnökön Kovács István nyugdíjas rendőr törzszászlós, aki ajánlott levelet küldött Schmitt Pálnak a Sándor-palotába, telefonszámával, e-mail címével együtt a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatban.

A Fidesz tavalyi választási kampányában küldtek a nyugdíjasoknak garancialevelet Schmitt Pál aláírásával. Ebben egyebek mellett azt ígérik: ha a Fidesz kormányra kerül, garantálja a nyugdíjasoknak, hogy "aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja nyugdíját".

Kovács István leírja, hogy 1987 és 2009 között rendőrként dolgozott, közterületen szolgált. Megromlott az egészségi állapota, így a hatályos jogszabály alapján 2009. december 1-jén szolgálati nyugdíjas lett. Most önkéntesként a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének aktivistája.

Mint írja: tavaly február végén kapta kézhez Schmitt Pál levelét, melyben a politikus garanciát vállalt arra, hogy megvédi a nyugdíját az MSZP-től. "Nagyon megnyert az, hogy végre egy politikus aláírásával mer felvállalni felelősséget" - fogalmazott. A szolgálati nyugdíj elvétele számára azt jelentené, hogy elveszítené a lakását, a gyermekeit nem tudná ellátni és munkanélküli lenne. Ez a hír lesújtott mindenkit a családjában - tette hozzá.

Kovács István azt állítja: a nyugdíjgarancia érvényesítése akkor jutott eszébe, amikor a tavaly júniusban vásárolt vasalójuk elromlott. Garanciajegyük nem volt, de a számlát megőrizték, és a vásárláskor azt ígérték nekik, hogy garanciajegy nélkül is cserélik a készüléket fél éven belül - ezt meg is tették az áruházban. A nyugalmazott rendőr azt írja: megvolt neki Schmitt Pál levele is, "Írásos garanciánk van a Magyar Köztársaság Álamfőjétől! Az Államfő szava sokkal, de sokkal többet ér, mint a TESCO szóbeli garanciája".

Írja még azt is, hogy azért szavaztak tavaly a Fideszre, mert változást ígértek neki, és elegük volt az előző 8 év hazugságaiból. Ő megtette a magáét a szavazófülkében, így szerinte erre az esetre általánosságban a Polgári törvénykönyv rendelkezései valamint a 151/2003-as kormányrendelet vonatkozik.

Kovács István kéri, hogy Schmitt Pál a garancia alapján mentse meg a szolgálati nyugdíját, valamint jelzi: a levelet magánemberként írta ugyan, de közzé is teszi, hogy felhívja munkatársai figyelmét a garanciára. Mellékeli egyben a tavaly kiküldött fideszes garancialevelet.

Forrás: Hír 24

Vissza
2011.
április
11. 09:57

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek Demonstrációsorozatot szervezett az egész hétre a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDSZ)a szolgálati nyugdíj megtartása és a fizetések emelése érdekében. Az akció nem valami ellen irányul – hangsúlyozta korábban Kónya Péter, a szövetség elnöke –, hanem azt a hivatásuk védelme érdekében kezdeményezik.
Tovább
2011.
március
28. 19:45

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére A rendvédelmi dolgozók április 9-étől demonstrációsorozatot tartanak hivatásuk és szerzett jogaik védelmében. Az akció kihirdetésére a Belügyminisztérium közleménnyel válaszolt. Ebben kiemelik, hogy a Széll Kálmán Tervben a hivatásos állományúakra vonatkozó elképzelés az 'aktív éveket', vagyis a munkában töltött időt, és nem a korai nyugdíjba menetelt kívánja támogatni.
Tovább
2011.
március
09. 12:34

A nyugdíjak megvédéséért vonulnak utcára Budapesten

A nyugdíjak megvédéséért vonulnak utcára Budapesten Április 9-én nemzetközi szakszervezeti demonstrációt tartanak Budapesten, amely elsősorban a magyar nyugdíjak megvédését tűzi zászlajára - jelentette be a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.
Tovább
2011.
április
16. 20:47

A Parlament elé vonultak a tüntetők

A Parlament elé vonultak a tüntetők Eldurvult a rendvédelmi dolgozók demonstrációja, amellyel a korkedvezményes nyugdíj megtartását, kiszámítható életpályát és inflációkövető béreket követelnek.
Tovább
2011.
április
16. 07:17

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak Ma tartják közös, 24 órás megmozdulásukat a fegyveres és rendvédelmi dolgozók. A szervezők tízezernél is több tüntetőt várnak. A hétfő óta tartó demonstráció-sorozatnak ezzel akár vége is lehetne, ha a szakszervezeteknek sikerülne megegyezni a kormánnyal. Ennek esélye azonban szinte a nullával egyenlő, eddig a demonstrációs bizottság összes tárgyalási kezdeményezését visszautasította a kabinet.
Tovább
2011.
április
05. 08:07

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel Orbán Viktor nem vesz részt a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának mai ülésén. Márpedig a Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalóasztalhoz ülő érdekvédők tőle vártak ígéretet arra, hogy megmaradjon az egyenruhások korkedvezményes nyugdíjba vonulása. Az utcai demonstrációkra készülő szakszervezetek egységesek: nem mondanak le a korhatár előtti nyugdíjról még a 20-30 százalékos béremelés és az életpályamodell ígéretére sem.
Tovább
2011.
április
06. 16:07

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek?

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek? A 60 évnél idősebb rendőrök a szükséges munkát vélhetően nem tudják elvégezni, másmilyet pedig nem tud biztosítani nekik a rendőrség, ha eltörlik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét a szervezetnél - derül ki egy a Független Hírügynökség birtokába került dokumentumból.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART