2014.
január
24. 23:32

Nyugdíjas szervezetek tiltakoznak az Erzsébet-program pályáztatási gyakorlata ellen

Címkék:
NYOSZ A Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Nyugdíjasok Országos Képviselete közös közleményt adott ki, az alábbiakban ezt közöljük.

A kormány ismét megtévesztő, átgondolatlan pályázatokkal akarja a nyugdíjasokat megnyerni!

Az Erzsébet-program keretében januártól ingyenes fürdőbelépőkre lehetett pályázni nyugdíjasoknak, azonban szűk két hét alatt kimerítették a rögzített keretet.
A pályázat kiírása, és lebonyolításának eddigi tapasztalatai alapján számos kritika, felháborodás fogalmazódott meg nyugdíjasainkban, így:

- továbbra sem idősbarát megközelítés a pályáztatás internetes módja, melyet diszkriminatívnak tekintünk;
- a pályázat nem jelezte a támogatni kívánt kör nagyságát (15 ezer pályázó), amelynek mértéke egyébként elenyésző a generáció és a jogosultak létszámához képest (0,8%!);
- a pályázati feltételként megjelölt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított nyugdíjigazolás számos helyen még nem jutott el az egyébként jogosult körbe tartozó nyugdíjashoz, így egy újabb diszkriminatív tényező van a pályáztatás folyamatában;
- a pályázati kiírás további alapvető hibája a határidő, mely – a feltételezett nagy érdeklődés miatt – helytelen pályázat-technikai eljárás, helyette a keret kimerüléséig tartó pályázati lehetőség rögzítése lett volna a célszerűbb;

Mi, a hazai, nagy létszámú, országos nyugdíjas szervezetek elfogadhatatlannak tartjuk ezt a pályázati eljárást, amely félrevezető, korlátozó és diszkriminatív, és amely ellen ezúton TILTAKOZUNK, továbbá KÖVETELJÜK a pályázat kiírásának átalakítását és újabb források előteremtését!
Kérjük, hogy az Idősügyi Tanács – feladatát betöltendő – határozottan álljon ki követelésünk mellett, amelyet az Idősügyi Tanácsban képviselettel nem rendelkező nagy, országos nyugdíjas szervezetek jelen nyilatkozatukban megfogalmaznak!


Budapest, 2014-01-22.

Hegyesiné Orsós Éva, elnök sk, Nyugdíjasok Országos Képviselete
Némethné Jankovics Györgyi, elnök sk, Nyugdíjasok Országos Szövetsége
 

Vissza
2014.
január
16. 16:46

Betelt a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete

Betelt a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete A nagy érdeklődés miatt szerdán kimerült a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete. A pályázatot az Erzsébet-program keretében hirdette meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.
Tovább
2014.
január
20. 18:43

Erzsébet-program - A nyugdíjasok szociális üdülésére beteltek a helyek

Erzsébet-program - A nyugdíjasok szociális üdülésére beteltek a helyek A nyugdíjasok számára meghirdetett szociális üdülési lehetőségekre beteltek a helyek hétfőn. Az idei szociális üdülési pályázatoknak köszönhetően mintegy 34 ezer nyugdíjasnak biztosít pihenési lehetőséget az Erzsébet-program.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART