2011.
május
08. 09:44

Nyugdíjas tűzoltó gyújtotta fel az izraeli zászlót

Címkék:
tűzoltók tüntettek Nyugdíjas tűzoltó égette az izraeli zászlót a rendvédelmi tüntetésen a fővárosban pénteken, az 58 éves pilisi férfi ellen garázdaság miatt folyik gyorsított eljárás - közölte a rendőrség szombaton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított az ellen a férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján péntek délután az V. kerületi József nádor téren zajló demonstráció során elégetett "egy fehér anyagot, amire kék festékkel Dávid csillag volt festve" - olvasható a police.hu honlapon.

A tettest a BRFK munkatársai az Alkotmány utcában elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság, bíróság elé állítás (gyorsított eljárás) céljából, előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására. A Fővárosi Főügyészség a bíróság elé állítással egyetértett, de úgy ítélte meg, hogy a letartóztatásra nincs szükség, a gyanúsított tehát szabadlábon védekezhet.

Az eljárást a BRFK nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Forrás: Echo Tv

Vissza
2011.
május
06. 23:57

A belügyminiszter tárgyal a rendvédelmi dolgozókkal - Összefoglaló a tüntetésről

A belügyminiszter tárgyal a rendvédelmi dolgozókkal - Összefoglaló a tüntetésről Füstbombákkal borították ködbe a belvárost, kereplőkkel és dobokkal vonultak fel, és a Parlament parkolóját is elfoglalták a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésükön. A Kossuth téren Pintér Sándor belügyminiszter is beszédet mondott és tárgyalásra hívta a szakszervezetek vezetőit hétfőre. A hivatásuk védelme érdekében szervezett tüntetés egész nap tartott, rendbontás nélkül ért véget, de a tüntetők többször is eltértek a menetrendtől.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART