2012.
január
12. 16:58

Nyugdíjasok is üdülhetnek a Balatonnál

Címkék:
gyógyfürdőzés Mától elérhetők a www.mnua.hu honlapon azok a pályázatok, amelyeken nyugdíjasok, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba.

 Kétmilliárd forint összértékben írt ki az állam szociális pályázatokat, amelyeket négy kategóriában hirdettek meg – jelentette be ma a Cafeteria 2010 konferencián Soltész Miklós szociális államtitkár. Mint mondta, ezeken a pályázatokon nyugdíjasok, fogyatékkkal élők, nagycsaládosok, valamint a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói üdülési célú szolgáltatásokat nyerhetnek meghatározott Balaton-környéki, valamint mátrai állami tulajdonú üdülőkbe, szállodákba. Egy pályázati kategórián belül kiosztható összeg ötszázmillió forint, pályázni január 12-étől február 29-éig lehet. Az adatlapok a www.mnua.hu honlapról tölthetők le.

A személyenként elnyerhető összeg mind a négy kategóriában negyvenezer forint, ehhez a pályázónak tízezer forint önrészt kell befizetnie. A gyerekek, illetve a fogyatékosok kísérői esetén az önrész csak ötezer forint.
Az államtitkár hozzátette, a pályázatok elbírálásánál előnyt jelent az anyagi rászorultság, ezért csoportonként különbözó havi jövedelemhatárokat állapítottak meg. A fogyatékossággal élőknél ez az összeg 120 ezer forint, a nagycsaládosoknál százezer forint, a hatvanadik életévüket betöltött nyugdíjasoknál 85 ezer forint, míg a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók esetén 150 ezer forint.

Soltész Miklós közölte, a pályázat kétmilliárd forintos forrása az étkezési utalványok forgalmazásából elért tavalyi eredmény, amit a kormány a jövőben szociális célokra kíván fordítani.
A pályázatokkal kapcsolatban a 06 1 371 32 42-es telefonon lehet tájékoztatást kérni. Az eseméányről bővebben a pénteki Magyar Hírlapban olvashatnak.

Forrás: Magyar Hírlap Online

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART