2011.
április
29. 08:43

Nyugdíjasok vetélkedtek

Címkék:
vetélkedő A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Biztonságos, szép(korú) élet” címmel csütörtökön játékos vetélkedőt rendezett Nyíregyháza nyugdíjas klubjai részére.

Hét csapat 5-5 fővel képviseltette magát a „megmérettetésen”, ahol előadások és memóriát próbára tevő feladatok váltották egymást.

Szabó Zoltán r. alezredes, osztályvezető köszöntője után először Cidor Mihály, a Nyíregyháza Polgárőr Szövetség ügyvezető elnöke tartott előadást a polgárőrség szerepéről, majd Kovács Miklós az Artep Kft. ügyvezető igazgatója beszélt az ún. mikropontos jelölőrendszer hatékony bűnmegelőző lehetőségéről. Közben egy „bankrabló” félemlítette meg a szépkorúakat - róla egy későbbi feladatban kellett minél pontosabb személyleírást adni. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal részéről dr. Polyák Emese áldozatsegítő ügyintéző adott tájékoztatást arról, hogy milyen lehetőségek állnak a bajbajutottak rendelkezésére. A versenyzők bűnmegelőzési keresztrejtvény megfejtésével gyarapíthatták csapatuk pontszámait, majd dr. G. Tóth Anita, a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórház pszichiátere az idős korról tartott szívhez szóló előadást.

A rendezvényen mutatták be a Bűnmegelőzési Osztály szépkorúakhoz szóló legújabb kisfilmjét is, melyről a vetélkedő a címét kölcsönözte. A kellemes délelőtt a hétköznapok biztonságosabbá tételéhez kapcsolódó ajándékok átadásával ért véget - senki nem távozott üres kézzel. Hasonló rendezvényeket a szervezők a jövőben is terveznek.

Forrás: Police.hu

Vissza
2010.
július
31. 10:39

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.
Tovább
2010.
március
12. 09:01

Harci eszköznek is jó a sétabot

Harci eszköznek is jó a sétabot Önvédelmi járóbot tanfolyamot tart időseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki bot-harcművészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve. Tanítványai 50 év feletti mozgásukban korlátozottak. A legidősebb 76 esztendős. Mindegyikük 90 centi hosszú, botra kényszerül járáskor.
Tovább
2011.
április
01. 12:58

Hatalmas érdeklődéssel indult a Soproni Nyugdíjas Egyetem

Hatalmas érdeklődéssel indult a Soproni Nyugdíjas Egyetem A győri sikertörténet után a Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni kara és a Kisalföld megyei napilap helyi szerkesztősége szervezésében Sopronban is elindult a Nyugdíjasegyetem.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART