2013.
május
07. 20:45

"Nyugdíjasok" vették meg a Liszt Ferenc repülőteret

Címkék:
Liszt Ferenc repülőtér Eladta repülőtér-üzemeltető részesedéseit - köztük a budapestit - a német Hochtief konszern. Az új tulajdonos Kanada egyik legnagyobb, állami nyugdíjalapja, a PSP Investments, amely több mint 64 milliárd dollárnyi eszközt kezel. A Hochtief bejelentése szerint 1,1 milliárd euró volt a vételár. Az üzlet visszamenőlegesen, 2013. január elsejei hatállyal lép majd életbe, mihelyt megkapja a szükséges versenyhatósági engedélyt.

A Hochtief AirPort a düsseldorfi, hamburgi, athéni, budapesti, sydneyi és tiranai repülőterekben rendelkezett részesedéssel. A reptereken együttesen évi 95 millió utas fordul meg.

A Hochtief előző elnöke, Frank Stieler már 2011-ben meg kívánt válni 1,5 milliárd euróért a konszern repülőtér-üzemeltető tevékenységétől, de mivel távoznia kellett, a repülőterek a konszern tulajdonában maradtak. A Hochtief tavaly november óta hivatalban lévő új vezére, Marcelino Fernandez Verdes ismét napirendre tűzte a témát és elindította az értékesítés folyamatát.

Az értékesítésből befolyt összeget adósságának csökkentésére és infrastruktúra ágazata működésének modernizálására tervezi fordítani a Hochtief. Az értékesítésnek köszönhetően javul a konszern pénzügyi helyzete és versenyképessége - írja a Hochtief közleménye.

Forrás: MTI/Orientpress

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART