2011.
április
20. 20:45

Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők

Címkék:
malacpersely Új trükkel verik át a gyanútlan öregeket a Dunántúlon. Két győri és egy abdai polgárt keres a rendőrség, trükkjük újszerű, de könnyen kivédhető lett volna. Figyelem: ne próbáljunk "magánbankot" alapítani!

A csapat azzal kereste meg tavaly későbbi áldozatait, hogy tisztes hozamot ígér, ha kisegítenek hitelre szoruló embereket, amíg azok bankkölcsönhöz jutnak, s visszafizetik a felvett pénzt. Az ígéret szerint a kölcsönt felvevők lakására, házára biztosítékként jelzálogjogot jegyeztethettek volna be a hitelezők - mondta el Kocsis Tünde alezredes, szóvivő szerdán az MTI-nek.

Két nő ellen - mivel eddig nem sikerült megtalálni őket - elfogatási parancsot adtak ki, a másik két gyanúsított szabadlábon védekezhet. Hozzátette: keresik azt a férfit és azt a nőt, akik a szerződéskötéskor a hitel felvevőiként jelentek meg, de - mint az később kiderült - hamis iratokkal igazolták magukat.

Az áldozatok megbíztak az elkövetőkben és abban a két személyben, akiket hitelfelvevőként mutattak be nekik. Mindenkit óva intünk, hogy hasonló esetben bárkinek is hitelt adjon.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús? Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.
Tovább
2009.
november
29. 16:38

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén új „mesékkel” próbálkoznak mostanában a trükkös tolvajok. A célpontok szinte kivétel nélkül az idős emberek. Elsősorban nekik szól ez a figyelemfelhívás.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART