2011.
április
27. 22:49

Nyugdíjba készül Bernie Ecclestone?

Címkék:
Ecclestone Bernie Ecclestone-nak a Formula-1-es autós versenysorozat a kedvenc játékszere, az élete, mindene. A 80 éves brit milliárdos tette ugyanis azzá a sportágat, ami: a világ egyik legnépszerűbb viadalává.

Ám egy minapi interjúban megpedzette: előfordulhat, hogy kikerül kezéből a száguldó cirkusz. Maga az üzletember árulta el a Sunday Timesnak, hogy két, igen komoly vevőjelölt bukkant fel az F-1 gazdasági irányításáért felelős Formula One Group körül: Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiacápa és a világ leggazdagabb emberének tartott mexikói Carlos Slim.

Noha sokan cáfolták, hogy Ecclestone kiszállna a bizniszből, maga az érdekelt úgy fogalmazott: "Elég öreg vagyok már a nyugdíjhoz. Ha létrejön az üzlet, csak akkor maradok a sportágban, ha annak új tulajdonosai velem akarnak dolgozni, és én is kész vagyok, hogy velük dolgozzak. Elárulom, ennek nagyon csekély az esélye" - jelentette ki.

Ecclestone mindenesetre hirtelen "gyűjteni kezdett" (még) öreg(ebb) napjaira, ugyanis százmillió fontért megválna az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság élen álló Queens Park Rangersben meglévő 62 százalékos részvénycsomagjától. Meglehetősen furcsa az időzítés: a Buzsáky Ákost is a soraiban tudó gárda akár már a hétvégén feljuthat a Premier League-be.

Hogy mi áll az áruba bocsátás mögött, nem tudni. Egyesek megint csak a nyugdíjazására gondolnak, mások viszont azt gyanítják, hogy komoly bevételkiesések érték a közelmúltban.

Meglehet, a Bahrein Nagydíj elmaradásából keletkező 40 millió dolláros hiányt szeretné ekképp feledtetni, illetőleg felkészülne a japán természeti- és atomkatasztrófa következményeire. "Noha a helyszínen nem keletkezett kár, a katasztrófa gazdasági hatásait meg fogjuk érezni. Félő, sokkal kevesebb belépőjegyet értékesítenünk majd" - közölte Ecclestone, aki a 2000-es földrengés után elengedte a távol-keleti futam szervezőinek a rendezési díj egy részét.

Mindeközben azért az F1-et vasmarokkal irányítja. Miután nézeteltérése támadt korábban a kevés nézőt vonzó Török Nagydíj szervezőivel, egyik napról a másikra megduplázta (13 millió dollárról 26 millióra) a versenyrendezés díját. Ezt a summát a törökök természetesen nem akarják kifizetni. Mivel Isztambul szerződése az idei év végéig szól, kijelenthetjük: a 2011-es török futam lesz az utolsó.

Akárhogy is alakul, Ecclestone nyugodt és békés nyugdíjas éveiért aligha kell aggódnunk...

Forrás: Népszava

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART