2012.
szeptember
06. 07:47

Nyugdíjcsökkentést is akar tőlünk az IMF?

IMF Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit. A honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről – írja a Magyar Nemzet. Az IMF követelései a következők: nyugdíjak csökkentése, nyugdíjkorhatár-emelés, családi pótlék csökkentése, személyi-jövedelemadó emelése, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét. A BruxInfó értesülése szerint az Európai Bizottság az ügyben várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen szeptember 27-én.

A kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások. A hitelkeret összegéről a kormányfő azt mondta, arról még nem esett szó, de 15 milliárd euró körüli összeg lehet.

Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint az IMF-megállapodás miatt módosítani kell a jövő évi költségvetés már elfogadott sarokszámait. A politikus szerint akkor kell átírni a büdzsét, ha a nemzetközi szervezetek kisebb gazdasági növekedéssel számolnak 2013-ban, mint a kormány.

Forrás: Hír24

Vissza
2012.
január
08. 21:33

Az IMF nem fog engedni

Az IMF nem fog engedni A jegybanktörvény lesz az egyik fő témája az IMF és a magyar küldöttség jövő heti tárgyalásainak - közölte az IMF főigazgatója Christine Lagarde a CNN honlapján a hét végén közzétett tévéinterjúban. "Nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot, de nem is állunk fel a tárgyalóasztaltól" - válaszolta a jegybanki függetlenség kérdésének fontosságára vonatokozó kérdésre.
Tovább
2012.
április
27. 11:41

Az IMF-nek is van kívánságlistája

Az IMF-nek is van kívánságlistája Megdőlt a hipotézis, hogy az EU feltételeinek teljesítésével automatikusan kitöltjük az IMF kívánságlistáját is. A jegybanktörvény és a Költségvetési Tanács ügye továbbra is akadályozza a tárgyalások megkezdését. De a hitelmegállapodáshoz vélhetően a bírák nyugdíjazását és az ombudsmanok függetlenségét is rendezni kell.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART