2012.
május
15. 17:26

Nyugdíjcsökkentést tervez a kormány?

Címkék:
Magyar Szociális Fórum A Magyar Szociális Fórum hétfőn azzal a kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy megfelel-e a valóságnak az a tervezet, amely szerint a kormány változtatni készül a nyugdíjrendszeren, és 20 százalékkal csökkenteni akarja a nyugdíjakat.

Az MSZF ugyanis olyan értesülések birtokába jutott, amelyek szerint januártól mindenkinek 20 százalékkal csökkentenék a nyugdíját, és alap-, illetve munkanyugdíjat állapítanának meg.

Az alapnyugdíj azoknak járna, akik nyugdíjminimumban részesülnek. Az ő eddigi nyugdíjukat is 20 százalékkal csökkentenék ugyan, de 20 ezer Forintos alapnyugdíjjal egészítenék ki. Ezzel a nyugdíjminimum összege emelkedne, egyidejűleg viszont nettó 20 százalékkal csökkenne a 100 ezer Forint feletti nyugdíjak összege, és az utóbbi csökkentéséből teremtenék elő a nyugdíjminimum emelt összegét.

Megfelel-e a kormány terve a kiszivárogtatásnak, és igaz-e, hogy a nyugdíjrendszeren visszamenőleges hatállyal akarnák változtatni – kérdezte a Magyar Szociális Fórum a kormányfőhöz hétfőn eljuttatott üzenetében.

Forrás:zipp.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART