2011.
november
12. 16:08

Nyugdíjpénztári piac: bedobja a törölközőt a Generali is

Címkék:
ING A magán-nyugdíjpénztárakat érintő változások következtében eltűnik a Generali magánkasszája is - értesült az azenpenzem.hu oldal. A Generalinál gyakorlatilag megerősítették ezt, és azt közölték, a méretgazdaságos működés érdekében keresik a lehetőségeket.

Nyilvánvaló volt, hogy a magán-nyugdíjpénztári pénzek „államosítása" után összeolvadások, kivonulások várhatóak a magán-nyugdíjpénztárak piacán - írja az azenpenzem.hu oldal. Az Évgyűrűk és a Postás magánkassza október elsején már be is olvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba.

Az Évgyűrűknél valamivel még több tagot is megtartó Generali Magánnyugdíjpénztár is bedobja a törülközőt – olvasható az azenpenzem.hu írásában. Az oldal a Dimenzió magánpénztár jövő heti közgyűlési napirendjén bukkant rá egy olyan pontra, amely a Generali beolvasztásáról szól. Emellett azonban az igazgatóság a lehetőségek között vázolta még a jogutód nélküli megszűnést, illetve azt is, hogy a Dimenzió olvadjon más pénztárba. Úgy tűnik, két kassza is befogadná a jogszabályban előírt minimális taglétszámra vonatkozó limit alatti dimenziós létszámot.

A kilátásokkal kapcsolatban sokatmondó ugyanakkor, hogy a Dimenzió vezetősége szerint kedvező jogszabályi változás hiányában az egyesülés is csak elodázhatja a gondokat. Úgy gondolják, hogy a Generalival együtt is csak 6-9 hónapot nyernek, ezután ismét felmerül: végelszámolás vagy egy nagyobb szereplőbe beolvadás - teszi hozzá a beszámoló. Az azenpenzem.hu információi szerint egyébként a reálhozamok kifizetésének zárultával a pénztáraknál megindultak - vagy folytatódtak - a leépítések.

Forrás: hvg.hu/azenpenzem.hu

Vissza
2010.
december
30. 14:46

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára szerint eddig 3090-en jelezték, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnának. Ez a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag mintegy egy ezreléke.
Tovább
2011.
április
18. 08:52

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel A kormány pénteken benyújtott egy újabb törvénymódosító javaslatot, e szerint a pénztárak május 31-én jogosultak a visszalépő tag egyéni számláját három havi összeggel csökkenteni és azt a működési tartalék javára jóváírni. A maradékot szeptember 15-ig kell átutalniuk az alap pénzforgalmi számlájára.
Tovább
2011.
július
29. 10:41

Magánpénztárak halála: végre befejeztük

Magánpénztárak halála: végre befejeztük A hazai "nyugdíjak megvédése" előtt 3,1 millió magán-nyugdíjpénztári tag vagyonát 18 pénztár kezelte. Mára a tagok száma 100 ezer alá esett - így értelemszerűen több kassza válaszút elé érkezett. A nyugdíjreform miatt többen elvéreztek és volt, aki megkönnyebbült, hogy itt a vég.
Tovább
2011.
június
18. 07:08

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak Sok a bizonytalanság a kötelező nyugdíjpénztári befizetések reálhozamával kapcsolatosan. Szakemberek óva intenek attól, hogy valaki előre elköltse, vagy elkötelezze magát a pontos összeg ismerete nélkül.
Tovább
2011.
június
09. 07:42

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú A legfrissebb felügyeleti adatok szerint a magánnyugdíjpénztárakba az idei első negyedévben a szankciók dacára majdnem négyszázan léptek újonnan be, a kasszák tagjaik vagyonát 64 milliárd forint feletti összeggel gyarapították, aminek túlnyomó többsége végül az államhoz kerül.
Tovább
2011.
július
20. 20:41

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint Az fn.hu honlap szerda délután publikált cikke szerint 124 ezer forintra várható egy átlagos nyugdíjpénztári reálhozam az első részleges eredmény alapján, bár a számítás alapját csupán hét pénztár számsorai adták.
Tovább
2011.
augusztus
09. 08:26

Nyugdíjpénztári számháború

Nyugdíjpénztári számháború – Számításaink szerint, amennyiben a jelenlegi nyugdíjpénztári vagyon összes befizetését a rendszer fennállása alatt magyar állampapírban helyezték volna el, akkor az most mintegy 3680 milliárdot érne, 700 milliárd forinttal többet az idei év március végi összesítésnél, amikor is 3160 milliárd forint volt a számlákon – jelentette ki hétfői, Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Ez egy átlagos munkavállalóra vetítve, aki a rendszer indulása óta fizetett, azt jelenti, hogy a számláján lévő teljes – hozammal együtt értendő – összeg 2,3 millió forint helyett 2,5 millió forint lenne.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART