2011.
április
04. 12:20

Nyugdíjreform miatt bukhat a miniszterelnök-helyettes

Címkék:
Szergej Tihipko Szergej Tihipko - a 2010-es ukrán elnökválasztás egyik jelöltje, aki jelenleg a miniszterelnök helyettesi posztot tölti be megígérte, hogy amennyiben az országban nem fogják bevezetni a kidolgozott nyugdíjreformot, lemond majd posztjáról.

Tihipko a miniszterelnök helyettesi pozíciója mellett a szociális ügyek miniszteri székét is betölti a kormányban, ezért is foglalkozik komolyan a nyugdíjreform kidolgozásával. Az ukrán politikus április elején járt munka vizittel Varsóban, ahol beszámolt az elgondolásairól az újságíróknak.

Tihipko elmondta, hogy Ukrajna GDP-je nagyságrendekkel kevesebb, mint számos nála kisebb állam GDP-je, és a szakértők szerint az ország gazdaságának 35-40 százaléka úgy nevezett "árnyék-gazdaság". A nyugdíj reform megvalósítására és a nyugdíjak jelentős emelésére a befektetői környezet javítására van szükség, írja a korrespondent.net orosz lap.

"Csak azért éljük még túl a helyzetet, mert 4,9 millió ukrán 900 hrivnyánál kisebb nyugdíjat kap (vagyis körülbelül 20 ezer Ft)." - mondta Tihipko. Az új nyugdíjazási rendszer 2013-tól léphet életbe Ukrajnába, amennyiben elfogadják törvénytervezetet.

Forrás: kitekinto.hu

Vissza
2011.
február
13. 12:00

A nyugdíjkorhatár emelését követeli Ukrajnától az IMF

A nyugdíjkorhatár emelését követeli Ukrajnától az IMF Ukrajnában járt a héten a Nemzetközi Valutalap (IMF) kiküldött bizottsága, hogy az Ukrajnának nyújtandó kölcsönről tárgyaljon. Néhány hónappal ezelőtt, 2010 júliusának végén az IMF egy új együttműködési programot indított Ukrajnában, aminek a keretében az ország 15,15 milliárd dolláros kölcsönhöz jut majd. Persze ennek megvoltak a feltételei, többek között strukturális és gazdasági reformok bevezetése.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART