2011.
június
10. 12:29

Nyugdíjreform: újabb tőzsdei bejelentések várhatók

tőzsde illusztráció A PannErgyben közel 5%-ot, a Rábában pedig több mint 10%-ot szerzett a magán-nyugdíjpénztári vagyon átírása közben a Nyugdíjreform Alap - ez még csak a kezdet?

Minden bizonnyal folytatódnak a tőzsdei bejelentések a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tőzsdei cégekben történő tulajdonszerzéséről. A geotermikus energetikára fókuszáló PannErgyben megszerzett 5,4545 százalékos részesedést csütörtökön este jelentették be. Ma reggel a BÉT honlapján jelentették be, hogy az alap a Rábában is több mint 10%-os tulajdonrészt szerzett.

A magánnyugdíjpénztáraknak a volt tagjaik vagyonát június 1. és 12. között kell a május 31-i állapot szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadniuk. Ugyanakkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azt közölte, hogy a munkaszüneti napok miatt a határidő június 14.

A kasszák portfóliója március végén piaci értéken 3.163 milliárd forintot tett ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint. A március végi állapot szerint a portfólió 50,8 százaléka (1.605,5 milliárd forint) kötvényekben, ezen belül 47,3 százalék (1.496,4 milliárd forint) magyar állampapírokban volt, míg a részvények aránya 10,8 százalékot (343 milliárd forint), a befektetési jegyeké 34,3 százalékot (1.084,9 milliárd forint) tett ki.

Forrás: Privátbankár

Vissza
2011.
június
09. 14:59

Egyre többen hagyják ott az önkéntes nyugdíjpénztárakat

Egyre többen hagyják ott az önkéntes nyugdíjpénztárakat A magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításával nagyobb figyelem fordult az öngondoskodás felé, aminek fontos eszközei többek között az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak. Az idei első negyedévben azonban tovább csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma, miközben a hazai megtakarítók körében az egészségpénztárak egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek.
Tovább
2010.
december
05. 08:02

Nyugdíjfillérek vagy luxus-öregkor? Számoljunk!

Nyugdíjfillérek vagy luxus-öregkor? Számoljunk! A demográfiai adatok alapján belátható időn belül nem lesz fenntartható a jelenlegi nyugdíjrendszer. A nyugdíjak reálértékének várható alakulása időskori elszegényedéssel fenyeget. A nyugdíjazással járó olykor radikális életszínvonal-csökkenés, amely szinte minden társadalmi réteget érint, az öngondoskodás különböző formáival viszont enyhíthető. Különösen hatásos lehet, ha a különböző — gyakran államilag is támogatott — megtakarítási formákat tudatosan egymásra építve készülünk nyugdíjas éveinkre.
Tovább
2011.
június
09. 07:42

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú A legfrissebb felügyeleti adatok szerint a magánnyugdíjpénztárakba az idei első negyedévben a szankciók dacára majdnem négyszázan léptek újonnan be, a kasszák tagjaik vagyonát 64 milliárd forint feletti összeggel gyarapították, aminek túlnyomó többsége végül az államhoz kerül.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART