2011.
március
25. 08:46

Nyugdíjrekord: 32 évesen nyugdíjazták, most 240 ezret kap

Címkék:
katonák A magyarok 94%-a kihasználja a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségét, ennek ellenére megosztja a közvéleményt a 30-as, 40-es éveikben nyugdíjba vonuló egyenruhások kérdése. A Heti Válasz azt vizsgálta, hogy ki ment a legfiatalabban nyugdíjba, illetve ki volt a legidősebben nyugdíjba vonuló Magyarországon.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője megerősítette azokat a felvetéseket, melyek szerint a kormány valamennyi indokolatlan kivételt meg akar szüntetni. Várakozásai szerint minden bizonnyal eltörlik például a színészek, politikusok kedvezményeit, úgy tudják, hogy a magyar kormány olyan szabályt készül bevezetni, amely a szolgálati nyugdíj mellett megtiltaná a munkavégzést.

A nyugdíjkorhatár legjei

Legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést.
Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap.

A legidősebb nyugdíjba vonuló Bárándy György ügyvéd, aki tavaly 91 évesen kérte nyugdíja megállapítását. A jogász elmondta, hogy lefoglalták az ügyek, nem akart fiatalon, 70-75 évesen nyugdíjas ügyvédként bemutatkozni. Bárándy összesen 73 évnyi szolgálati időt tudott igazolni, amivel tetemes összegű ellátásra szerzett jogosultságot.

"Majdnem leestem a székről, amikor a hölgy megmondta, mekkora lesz a nyugdíjam" - mesélte. Bárándy a magyar nyugdíjrekordot évről évre megjavítja, mivel még ma is aktív, járulékot is fizet, cserébe a nyugdíja a soros emeléseken kívül évente 0,5%-kal emelkedik.

Forrás: Pénzcentrum

 

Vissza
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
2010.
április
26. 11:15

Kommandós nyugdíj 36 évesen!

Kommandós nyugdíj 36 évesen! A nyugdíjbiztosító statisztikái alapján elsőként a Pénzcentrum.hu tette közzé az öregségi nyugdíjasaink ellátási összegeiről szóló összeállítását.
Tovább
2011.
január
10. 13:18

Korengedményes nyugdíj 2011.

Korengedményes nyugdíj 2011. A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe. A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább...
Tovább
2011.
március
01. 20:34

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány A korkedvezményes nyugdíj helyett új életpályamodellel és más eszközökkel venné figyelembe a készülő szabályozás az elvégzett munka sajátosságait.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART