2012.
november
23. 09:44

Nyugdíjügy: adóztatnak vagy nem?

Címkék:
kérdőjel Féligazságok és teljes hazugságok a nyugdíjak adóztatása körül. Bármit mond a kormány a nyugdíjak megadóztatásának elvetéséről, nehéz hinni nekik - olvasható az MSZP közleményében. Selmeczi Gabriella szerint viszont épp szocialisták akarták megadóztatni a nyugdíjakat.

Hiába cáfolják az (egy hete már nem hivatalos) kormánytag elszólását a nyugdíjak csökkentéséről, fenntartással kell kezeljük. Miután Bodrogi József bejelentette a nyugdíjak járulékfizetésének ötletét, a minisztérium azonnal kiadta cáfolatát, majd a kormányszóvivő is megtette ugyanezt, végül Szócska Miklós államtitkár magyarázkodott videóüzenetben.

Ez a túlburjánzó magyarázatdömping csak egyet jelenthet. Vaj van a fülük mögött. Mivel már sokszor átverte az országot, ezért nem hiszünk a kormánynak. Nem hisszük, hogy nem volt szó a nyugdíjasok megsarcolásáról, nem hisszük hogy Matolcsy boszorkánykonyhájában nem főznek terveket a nyugdíjak csökkentésére.

Orbán Viktornak már évekkel ezelőtt a fejében volt, hogy a nyugdíjakat megadóztassa. Bizonyosan nem Bodrogi saját fejéből pattant ki az ötlet, hogy egészségügyi járulékot vonjanak a nyugdíjakból. Évek óta dolgozhatott ennek kialakításán, és több tanulmányt is készíthetett az ügyben.

Féligazság, hogy nem akarnak a nyugdíjakhoz hozzányúlni, hiszen az orbáni gazdaságpolitika miatt már így is csökkent a nyugdíj reálértéke, a gyógyszerártámogatást drasztikusan csökkentették, az utazási kedvezményeket elveszik. Az özvegyi nyugdíjakat hajszál híján megfelezték (ezt az MSZP erőteljes nyomására sikerült megakadályozni), ráadásul a rokkantak a felülvizsgálatok után hónapokig nem kapnak ellátást.

Orbán Viktor sosem volt a nyugdíjasok barátja, így most kormánya bárhogy is szabadkozik, nem hiszünk neki. Az egészségügy megoldatlan finanszírozását pedig ne a nyugdíjasokkal fizettessék meg!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja

A Fidesz válasza

"Rossz a lelkiismeretük a szocialista politikusoknak. Ugyanis ők voltak azok, akik jövő év januárjától meg akarták adóztatni a nyugdíjakat" - reagált közleményében Selmeczi Gabriella Korózs Lajos csütörtöki szavaira.

A Fidesz szóvivője rámutat, hogy a kormányzó pártszövetségnek kellett lépnie, egyúttal emlékeztet, hogy ebben az évben helyezték hatályon kívül az MSZP által foganatosított rendelkezést. Vagyis a szocialisták mondtak igent a nyugdíjak megadóztatására, és a Fidesz-KDNP törölte azt el - szögezi le. Régi szokásuk szerint azzal vádolják politikai ellenfelüket, amit saját maguk követtek el - zárul a közlemény.

Forrás: MSZP,Fidesz

 

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART