2011.
szeptember
20. 10:52

Nyugdíjügy csak októberben

Címkék:
alkotmánybírák Cáfolta az Alkotmánybíróság (AB) szóvivője, Sereg András, hogy a testület ismét napirendjére tűzte volna a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos jogszabályváltozásokat. Bár az AB valóban tárgyal ezen a héten az 1997-es magánnyugdíjtörvény egyes rendelkezéseiről, ez nem azonos a sokakat foglalkoztató jogszabállyal.

Sereg a Magyar Hírlap kérdésére nem tudta megmondani, hogy ezt a kérdést mikor tűzheti újra napirendjére a testület, de a lap forrásai azt valószínűsítik, hogy az új alkotmánybírák munkába állása miatt ebben a hónapban erre már nem kerül sor.

Paczolay Péter, az AB elnöke februárban úgy nyilatkozott, hogy a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó új rendelkezések miatt 190 beadvány érkezett hozzájuk.

Forrás: Magyar Hírlap/Echo Tv

Vissza
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2011.
április
13. 09:07

Alkotmányellenes lesz a magánnyugdíj?

Alkotmányellenes lesz a magánnyugdíj? Az alkotmánytervezet nyugdíjrendszerre vonatkozó passzusa állami nyugdíjrendszerről és önkéntes intézményekről beszél. Beleférnek ebbe a megmaradó magánnyugdíjpénztárak? Érveket, ellenérveket, jogi szempontokat ütköztettünk, s vázoljuk a lehetséges következményeket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART