2011.
május
03. 14:34

Nyugdíjügy: ennyien dacolnak a többséggel

Címkék:
malacnyugdíj Folyik a számháború. Bár nem zárható ki, hogy a magán-nyugdíjpénztárban maradók száma mégis elérheti a százezret, az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság ilyen mértékű változást nem tart elképzelhetőnek.

Bár a magánnyugdíjpénztárak által közölt, véglegesnek tekinthető tagi létszám alapján nem zárható ki, hogy a szektorban mégis elérheti a maradók száma a százezret, az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság (ONYF) lapunk érdeklődésére határozottan azt állította: ilyen mértékű változást nem tartanak elképzelhetőnek. Az ONYF még februárban arról számolt be, hogy 97 422-en nyilatkoztak a maradás mellett. A nyilatkozatok 1-2 százaléka még mindig vitatott, de ezekről − tudtuk meg az ONYF-nél − már a kasszák egyeztetnek a pénzügyi felügyelettel.

Az MKB-nál a tagság nyolc százaléka, összesen 3,3 ezer fő maradt (ez talán kéttucatnyival lehet több a februárban közöltnél), a maradók vagyona pedig a teljes korábbi vagyon 16 százalékára rúg, eléri a 10,5 milliárd forintot. A Dimenziónál a többkörös adatszolgáltatás és egyeztetés után nyolc fővel lett nagyobb a tagság. Az 1438 ember azonban nem elegendő a pénztár további működéséhez (a jogszabály a határt kétezer főben szabja meg). Az Ersténél is volt némi gyarapodás. Mint tudatták: a feldolgozás lezárult, összesen 2445 nyilatkozat érkezett, amely végül 2418 tag maradását jelentette (a februári adat itt 2390 volt). A Honvédnél viszont semmi nem változott, továbbra is 609 tag kereshet helyet magának más kasszáknál.

Az ING magánágazata 20 ezer tag 49 milliárd forintos vagyonát gondozza − tudatták a társaságnál. A várakozásokkal ellentétben egyelőre nem érzékelhető jelentős fúziós vagy felvásárlási mozgolódás a piacon. A kasszánál hangsúlyozták azt is, hogy örömmel érzékelték, hogy a magánpénztárba most is akadt új belépő. Emellett az önkéntes ágazatban jelentősen megnőtt az új belépők száma.

Forrás: Napi Gazdaság

Vissza
2011.
január
31. 20:37

95 ezren maradtak a pénztárakban

 95 ezren maradtak a pénztárakban Az este hat órai zárás előtt fél órával 95 016 pénztártag nyújtott be nyilatkozatot arról, hogy a magánnyugdíjrendszerben kíván maradni - jelentette az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.
Tovább
2011.
január
13. 17:19

Magán-nyugdíjpénztárak: a fővárosiak maradnak a legtöbben

Magán-nyugdíjpénztárak: a fővárosiak maradnak a legtöbben A magán-nyugdíjpénztári tagok közül kedden estig 13.854-en jelentették be, hogy ebben a rendszerben kívánnak maradni, a legtöbb nyilatkozatot Budapesten nyújtották be – közölte az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2010.
december
02. 19:53

Nyugdíj: csak a pénztárak harmada maradhat életben

Nyugdíj: csak a pénztárak harmada maradhat életben Nemcsak az a kérdés, hogy menni vagy maradni, hanem az, hogy egyáltalán lesz hol maradni. A kormány ugyanis olyan keretfeltételeket teremtett, amelyek a nyugdíjkasszák teljes ellehetetlenítéséhez vezethetnek. 18 magánnyugdíjpénztár biztosan nem marad talpon, többen valószínűleg összeolvadnak. A Stabilitás Pénztárszövetség szerint legalább öt kassza az államosítás után is működni fog.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART