2011.
június
03. 18:36

Nyugdíjügy: továbbra sincs megállapodás

Címkék:
Belügyminisztérium Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt azt mondta: nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között.

A megbízott elnök szerint hétfőn folytatódnak a tárgyalások, de már nem a BM-mel, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel.

"Megállapodás nincsen, nem is gondolkodtunk megállapodásban, esetleg tudomásulvételben. A mai megbeszélés eredménye az, hogy minden szakszervezet testületi ülés elé viszi az anyagot. Hétfőn folytatjuk a munkát" - jelentette ki Powell Pál.

Elmondta, hogy bekerült a tárgyalásról készült jegyzőkönyvbe a közös megegyezéses nyugdíjbamenetel lehetősége is, 52 év betöltött és 25 év tényleges szolgálati idő után, miniszteri engedéllyel.

Powell Pál közölte, a szigorításokat továbbra sem tudják elfogadni. Szólt arról is, hogy az egyeztetésen Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnöktől kér időpontot, hogy fogadja a szakszervezeti vezetőket.

A hétfőre várható találkozóig testületi ülések lesznek - mondta, hozzátéve: előtte konzultálnak a szakszervezeti vezetők, a megbeszélésen lehet jelen lesz a belügyminiszter is.

Powell Pál azt mondta, hogy a miniszterelnökkel való találkozásig nem szerveznek demonstrációt.

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, akit az egyeztetés előtt a sztrájkbizottság elnökévé választottak, bejelentette: megbízatását hétfőig vállalta.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője azt mondta: "aktív és tartalmas egyeztetésen vannak túl". Több kérdésben sikerült a szakszervezetek elképzeléseit, javaslatait beépíteni - tette hozzá. Kijelentette: a miniszteri tárgyalások ezzel lezárultak.

Forrás: ma.hu

Vissza
2011.
június
03. 08:44

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem Egyelőre nem tudni, ki irányítja a továbbiakban a nyugdíjügyekben zajló egyeztetést a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei és a Belügyminisztérium között.
Tovább
2011.
június
03. 18:28

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART