2012.
január
14. 09:30

"Nyugdíjvédelem"

Címkék:
korózs civil A kormány ”nyugdíjvédelmi” akciósorozatának első kézzelfogható eredményeként az 1954 után született szolgálati nyugdíjjal rendelkezők nem ritkán 40-50 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat vehettek kézhez januárban, mint decemberben.

  Valótlan tehát a kormány azon állítása, mi szerint a szerzett jogok nem sérülnek, és senki nem kap kevesebb nyugdíjat, hisz csupán a kiadások szerkezete változik, azok nagysága nem! Sajnos ráadásul úgy tűnik, a szolgálati járandóság megadóztatása csak az első lépés a nyugdíjak megadóztatása felé.

A nyugdíjak szimpla szociális ellátássá degradálása azt jelenti, hogy annak immár sem a folyamatos és feltétel nélküli folyósítására, sem az emelésére nincsen garancia. Ráadásul a törvény szövege szerint, ha az szja mértéke változik, a szolgálati járandóság folyósított összegét módosítani kell. Vagyis a most segéllyé degradált szolgálati nyugdíjak további csökkentése sem kizárt!

A szolgálati nyugdíjak megadóztatása egyértelmű diszkrimináció, és sérti az emberi jogok és alapvető szabadságjogok védelméről szóló európai uniós egyezményt, ugyanis az EU-ban senkit nem lehet egy alanyi jogon szerzett javától önkényesen megfosztani.

Nem véletlen, hogy az érintett magyar állampolgárok már több mint 8000 beadvánnyal éltek az illetékes strasbourgi emberi jogi bíróságnál a szolgálati nyugdíjak megadóztatása miatt. Az MSZP ettől függetlenül továbbra is segítséget nyújt mindazoknak, akik kártérítési igényüket érvényesíteni kívánják, s ennek érdekében vállalják, hogy az immár egyetlen törvényes úton – a nemzetközi jogorvoslattal élve – visszaszerzik a kormány által einstandolt szolgálati nyugdíjukat.

A Magyar Szocialista Párt továbbra is elkötelezett az Orbán-rezsim jogfosztó politikája, így a szolgálati nyugdíjak megsarcolása elleni törvényes küzdelem mellett.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja


Forrás:MSZP
Vissza
2012.
január
10. 22:46

Ilyen lehet az új nyugdíjrendszer

Ilyen lehet az új nyugdíjrendszer A Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített tanulmányt veszi figyelembe a kormány az új nyugdíjtörvény kialakítása során - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Magyar Nemzet internetes oldalának. A nyugdíjjárulék hosszú távú rögzítését javasló tanulmány szerzője az InfoRádiónak elmondta: a svéd rendszer négy alappillére mellett a két ország közötti különbségeket is érdemes figyelembe venni.
Tovább
2012.
január
12. 08:58

Lesz-e még nyugdíj 2030-ban?

Lesz-e még nyugdíj 2030-ban? A következő évtizedek egyik legfontosabb kérdése lesz Magyarországon, hogy képesek leszünk-e nyugdíjat fizetni az idősebb generációnak. A megtakarításokat tekintve egyáltalán nem rózsás a helyzet, a kormány az idén terjeszti be az új nyugdíjtörvényt, míg a Századvég hosszú időre rögzítené a nyugdíjjárulék mértékét - írja a Magyar Nemzet Online.
Tovább
2012.
január
10. 10:21

Nyugdíjügy - Kész átverés?

Nyugdíjügy - Kész átverés? Minden jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagnak járni fog a teljes állami nyugdíj, függetlenül attól, március végéig visszalép-e az állami nyugdíjrendszerbe – állította a Népszabadság megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART