2010.
szeptember
30. 13:17

Óbuda és Győr is idősbarát

Győr Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat. A hetedik alkalommal kiosztott díjat a III. kerület, Győr, Kaba, Nagykőrös, Pest megye és Pitvaros önkormányzata nyerte el. A díjjal egy-egy millió forintos pénzjutalom is jár.

Az idei pályázat meghirdetésekor már hírt adtunk arról, hogy milyen ötletekkel, feltételekkel jelentkezhetnek az önkormányzatok. Nos, azóta megszületett a döntés, a díjakat ma a parlamentben adták át.

Az Idősbarát Önkormányzat Díjjal azoknak az önkormányzatoknak a munkáját ismerik el, melyek kulcsszerepet játszanak abban, hogy az alapellátáson túl javítsák a nyugdíjasok életminőségét, azzal, hogy bevonják őket a helyi közéletbe – mondta el Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője. Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára azt emelte ki, hogy az idősekkel kapcsolatos önkormányzati gondoskodás új irányt vett.  Az önkormányzatok döntő többsége jól érzékeli ezt a kiemelt feladatot.

A rendezvényen átadták az Idősekért Díjat is, az elismerést az idősek világnapjához kapcsolódóan 2005 óta kapják azok a szakemberek, akik az idős emberek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, az időskori aktivitás megőrzése érdekében végzett munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Elismerést kaptak a Koroltó címmel meghirdetett fotópályázat nyertesei is. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által a nyáron kiírt pályázatára összesen 430 kép érkezett 97 amatőr, illetve professzionális alkotótól. A kínálatban magas színvonalú portréfotók és igényes szociofotók egyaránt szerepelnek. A pályázat célja az ötven éven felüliek életének, mindennapjainak bemutatása volt, a képeket vándorkiállításon, kilenc helyszínen tekintheti meg a közönség.

Forrás: jokort.hu


 

Vissza
2010.
február
23. 17:32

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010 A szociális és munkaügyi miniszter és az önkormányzati miniszter az 58/2004. (VI.18.) ESZCsM-BM együttes rendeletben elhatározottak, és kapott felhatalmazás szerint közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2010. évi "Idősbarát Önkormányzat" Díj elnyerésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART