2011.
május
03. 08:04

Olcsóbban fűthetnek az időseknek

napkollektor A bakonyszentlászlói bentlakásos idősotthon és a helyi egészségház fűtését már korszerűsítették európai uniós támogatással, s nagyobbrészt ugyancsak brüsszeli forrásból tervezik modernizálni a település általános iskolájának a fűtését – mondta a község polgármestere.

Sebestyén Vince (független) közölte: a fejlesztés nyomán napkollektor segíti az idősotthon és az egészségház melegvíz-ellátását és fűtését. Emellett egy olyan kazánt állítottak munkába, amely a fából kivont gázt égeti el. A beruházás eredményeként évente legalább egymillió forintot tudnak a fűtésszámlán megtakarítani – tette hozzá.

A 7,8 millió forintos beruházás összegének 60 százalékát a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében nyerte el pályázat útján a nem egészen 2000 lakosú község önkormányzata. A bentlakásos idősotthonban 25 emberről gondoskodnak, ma már az ország minden tájáról fogadnak rászorulókat.

Sebestyén Vince szólt arról, hogy az iskola fűtésének korszerűsítését is tervbe vették. Biomasszakazánt szeretnének beszerezni, amely faaprítékból, nyesedékágakból, az erdészet vágástakarításából származó faanyagból állít elő energiát. Az iskola régi szárnyában pedig meg kell oldani a nyílászárók cseréjét és a falak hőszigetelését.

A mintegy 50 millió forintos fejlesztés 85 százalékát szintén KEOP-pályázati forrásból szeretnék finanszírozni.
 

Forrás: mno.hu

Vissza
2010.
június
03. 20:25

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon Közel ötvenmillió forintból fejlesztette a Sopronhoz közeli Nagylózs idősek otthonát a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A megye 27 millió forintot adott a fejlesztéshez, míg különböző pályázatokon összesen húszmillió forintot nyertek e célra. A projekt augusztus végén zárul.
Tovább
2011.
március
17. 08:59

Extrém idősotthon Portugáliából

Extrém idősotthon Portugáliából A portugál Alcácer do Sal városában található ez az extrém idősotthon. Bár az épület tetszetős és modern, az idős emberek meglehetősen idegenül érezhetik benne magukat.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART