2009.
augusztus
24. 00:13

Oliva és hal az infarktus ellen

Címkék:
halétel A mediterrán országokban, de Észak-Európában is jellemzően kevesebben kapnak szívinfarktust, szívbetegséget, mint nálunk. Szakemberek szerint a kedvező statisztika azt mutatja, hogy kevésbé stresszes életmódot folytatnak, és egészségesebben étkeznek: az olivaolaj, valamint a tengeri halolaj segít megelőzni a betegségeket.

Mind az oliva-, mind a halolajban megtalálhatók az omega-3 esszenciális zsírsavak, amelyek csak táplálékkal juthatnak be, a szervezet saját maga nem tudja előállítani. Ezek gátolják az érfalak elmeszesedését, tehát az érszűkület kialakulását, csökkentik a trombózisveszélyt. Segítik viszont a koleszterinszint egyensúlyban tartását.

Persze itt sem csodaszerről van szó, a halakban és növényekben található esszenciális zsírsavak nem tudják a kialakult betegséget gyógyítani, de a megelőzésben, az állapotromlás lassításában nagy szerepük lehet.
 

Vissza
2009.
október
23. 21:04

Jó memória minden életkorban

Jó memória minden életkorban Nem kell beletörődnünk abba, hogy egyre több dolgot felejtünk el, hogy például nem találjuk a kulcsot, vagy nem tudjuk, miért jöttünk a boltba. Bármilyen korúak vagyunk is, tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen az emlékezőképességünk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART