2012.
szeptember
19. 14:56

Önbevallást kell készíteni a termőföldről

Címkék:
termőföld Önbevallást kell majd készítenie mindenkinek arról, hogy mennyi földje van - olvasható a vidékfejlesztési miniszterrel készült interjú összefoglalójában az inforadio.hu-n.

Fazekas Sándor azt mondta: ezzel véget ér a zsebszerződések időszaka, mert látható lesz, kik a valódi tulajdonosok. Az erről szóló törvényt még idén benyújtják - tette hozzá a miniszter.
Az MTI érdeklődésére a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) nem tudtak a hírportálon közzétettnél részletesebb információval szolgálni.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában keddi meghallgatásán Fazekas Sándor emlékeztetett arra, hogy az új földtörvény alapján földet Magyarországon csak helyben lakó földműves - mezőgazdasággal élethivatásszerűen foglalkozó ember - vásárolhat, illetve bérelhet.

Ez a legfontosabb lehetőség a magyar gazdatársadalom előtt 1.100 éve, hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: földtörvény kizárja majd a spekulációt is ezen a területen, akár bel-, akár külföldi spekulánsról legyen szó.

Több szakértő is egyetért abban, hogy zsebszerződésekkel mintegy egymillió hektár magyar termőföldnek lehet "külföldi tulajdonosa".

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART